DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,290,20
BITCOIN 22971372,41%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de “Tütün Bağımlılığı” Konferansı Düzenlendi

AİÇÜ’de “Tütün Bağımlılığı” Konferansı Düzenlendi

ABONE OL
16:34 | 08 Nisan 2022 16:34
AİÇÜ’de “Tütün Bağımlılığı” Konferansı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’de düzenlenen “Tütün Bağımlılığı” konferansında, her yıl 8 milyon insanın ölümüne neden olan tütün bağımlılığı tüm yönleriyle ele alındı.

Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda Eczacılık Fakültesi tarafından gerçekleştirilen ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Ayşe Berivan BAKAN’ın konuşmacı olduğu Tütün Bağımlılığı konferansına, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat GÜNEY, Ağrı Yeşilay Şube Başkanı Cihangir ASLAN, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Doç. Dr. Ayşe Berivan BAKAN, “Kullanıcılarının yarısını öldüren tütün, her yıl 8 milyon insanın yaşamını kaybetmesine neden olmaktadır. Tüm çocukların yaklaşık yarısı tütün dumanıyla kirlenmiş hava soluyor ve her yıl 65 bin çocuk pasif içiciliğe bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Dünyadaki 1.3 milyar tütün kullanıcısının %80’inden fazlası düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşıyor ve ölümlerin çoğu da düşük ve orta gelirli ülkelerde görülüyor. Tütün, diğer maddelere göre daha yüksek bağımlılık oranına sahip olduğu ve en yaygın bağımlılık türü olduğundan ayrı bir öneme sahiptir.

Davranışsal ve biyolojik araştırmalar gençlerin özellikle bağımlılığa karşı savunmasız olduğunu gösteriyor. Her on kişiden dokuzunun 25 yaşından önce sigara içmeye başlaması nedeniyle, gençlerin yirmili yaşlarının ortalarına kadar sigaradan uzak kalmalarını sağlamak, gelecek nesiller için sigara içme oranlarında radikal düşüşler sağlayacaktır.” diye konuştu.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.