DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2065180-2,07%
Ağrı
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de Stratejik Planlama Süreci Tanıtım Toplantısı Yapıldı

AİÇÜ’de Stratejik Planlama Süreci Tanıtım Toplantısı Yapıldı

ABONE OL
16:59 | 08 Eylül 2022 16:59
AİÇÜ’de Stratejik Planlama Süreci Tanıtım Toplantısı Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde, geleceğe ışık tutacağı düşünülen yol haritasının çizildiği Strateji Planlama Süreci Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

AİÇÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından Kongre ve Kültür Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’un başkanlığında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk KAYA, Stratejik Plan Yönlendirme Kurulu ve Stratejik Planlama ekibi üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, Stratejik Planlama ekibi üyelerine Stratejik Planlama Süreci Sistemi tanıtıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. KARABULUT, Stratejik Planlama Sürecinin üniversitelerin geleceğine ışık tutacak bir yol haritası olduğunu belirterek,“Üniversiteler, bulundukları il, bölge ve ülkelere yaptıkları eğitim-öğretim, toplumsal katkı ve araştırma-geliştirme faaliyetleriyle yol gösteren ve katkı yapan kurumlar niteliğindedir.

Üniversitemiz de son 5 yılda eğitim-öğretim, kültürel çalışmalar, bilimsel faaliyetler, sportif etkinlikler, sosyal sorumluluk projeleri ve diğer alanlarda ortaya konan çalışmalarla ciddi mesafeler kat etti. Ancak almamız gereken daha çok yol olduğunu düşünüyorum. Üniversitelerin sistemli ve disiplinli bir şekilde kendini tanımlaması, yapılan çalışmaların bir plan dahilinde yürütülmesi, ulaşılması beklenen durumun değerlendirilmesi, şekillendirmesi, bunlara rehberlik eden temel kararların ve eylemlerin üretilmesi görevlerini yerine getiren Stratejik Planlama Biriminin hazırlamış olduğu Stratejik Planlama Süreci, Üniversitemizin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir misyona sahiptir.

2019-2023 Stratejik Planında öngördüklerimizin % 90’dan fazlasını gerçekleştirdik. Bazı başlıklarda % 300’lere varan bir gerçekleşmeye ulaştık. 2024-2028 Stratejik Planının hazırlanmasında Üniversitemizin bütün birimlerinde çalışan paydaşların ayrı ayrı hazırladıkları raporların yanı sıra tüm üniversitemizi kapsayıcı bir fikir birliği içerisinde olmasını bekliyorum. Bu birlikteliğin, büyük ve güzel Üniversitemiz ailesini daha da ileri bir noktaya taşıyacağına inanıyorum.

Bu düşüncelerle stratejik amaçlarımız, hedeflerimiz ve performans göstergelerimizin yer alacağı 2024-2028 Dönemi Stratejik Plan ile ilgili hazırlık çalışmalarının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Toplantı, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Abdulkadir YILDIRIM’ın değerlendirme konuşması sonrası Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı Rahim YAKINCI’nın Üniversitemizin daha önceki stratejik planlarının kısa bir değerlendirmesini yapması, yürürlükte olan 2019-2023 dönemi Stratejik Planı’nın mevcut durumu, 2024-2028 Dönemi Stratejik Planı’nın hazırlık çalışmaları ve Üniversitenin önümüzdeki dönemde izleyeceği yol ve hazırlanacak planın ana eksenleri hakkında Stratejik Plan Yönlendirme Kurulu ve Stratejik Planlama ekibi üyelerine yönelik hazırladığı bilgilendirme sunumuyla sona erdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.