DOLAR 32,3837 0.18%
EURO 35,0022 -0.26%
ALTIN 2.324,410,23
BITCOIN 2265534-0,83%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de Sesli Kütüphane Oluşturuldu

AİÇÜ’de Sesli Kütüphane Oluşturuldu

ABONE OL
19:00 | 11 Ocak 2023 19:00
AİÇÜ’de Sesli Kütüphane Oluşturuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde görme yetersizliği olan öğrencilerin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla Sesli Kütüphane oluşturuldu. AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, basılı eserlerden elektronik ortamda işitsel olarak yararlanma imkânı sunan Sesli Kütüphane ile görme yetersizliği bulunan öğrencilerin bilgiye daha kolay ulaşabileceklerini belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki Merkezi Kütüphane’de yer alan Sesli Kütüphanenin açılışına, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Genişel, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. KARABULUT, “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında görme yetersizliği bulunan öğrencilerimize yönelik toplumda farkındalık oluşturmak ve öğrencilerimize daha iyi şartlarda hizmet sunabilmek için Üniversitemizde Sesli Kütüphanenin açılışını gerçekleştirdik. Bilimin Sevgiyle Bütünleştiği Üniversite’mizde öğrencilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak ve kitap okuma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için sesli kütüphaneyi görme yetersizliği olan öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimiz, çeşitli kategorilerde yayımlanan basılı eserlerden Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı koordinesinde elektronik ortamda işitsel olarak yararlanabilecek.” ifadelerini kullandı.

Üniversite olarak özel durumu olan öğrencilere yönelik Engelsiz Yaşam Merkezi gibi birçok hizmeti gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Karabulut, “Engelli dostu bir üniversite olarak engelli öğrencilerimize, sosyal, kültürel, bilimsel, sportif ve akademik faaliyetlerden faydalanmaları için imkânlarımız çerçevesinde en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Engelsiz Üniversite alanında 19 birim bünyesinde alınan 22 ödül de bu konudaki hassasiyetimizi ortaya koymaktadır.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.