DOLAR 32,5044 -0.12%
EURO 34,9566 0.31%
ALTIN 2.433,150,43
BITCOIN 2085056-3,43%
Ağrı
16°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AİÇÜ’de Öğrenci Bazlı Proje Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

AİÇÜ’de Öğrenci Bazlı Proje Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

ABONE OL
15:15 | 17 Mayıs 2023 15:15
AİÇÜ’de Öğrenci Bazlı Proje Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AİÇÜ Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi tarafından, 2209-A TÜBİTAK projelerinin de dahil olduğu kamu kurum ve kuruluşlarından öğrenci bazlı projeler kapsamında Öğrenci Bazlı Proje Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, Prof. Dr. Faruk KAYA ile akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, üniversite bünyesinde akademisyen ve öğrenciler tarafından yazılan proje sayısının arttırılması gerektiğini söyledi. AİÇÜ’de yürütülen projeler hakkında değerlendirme yapan Prof. Dr. KARABULUT, üniversitenin Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından (TÜSEB) kabul edilen projenin çok önemli olduğunu ve TÜSEB tarafından Üniversitemizin kabul edilen ilk projesi olduğunu belirtti.

Proje yazmanın kişisel ve bilimsel gelişime sağladığı katkılara değinen Prof. Dr. KARABULUT, “Proje yazarken birçok hususa dikkat etmeliyiz. Nitelikli ve bilimsel değeri olan projeleri yazmamız ve sunmamız gerekiyor. İyi bir proje yazmak çok önemlidir. Bazen verilerimiz çok iyi olabilir fakat projeyi iyi bir şekilde sunmadığımız zaman proje kabul görmeyecektir. Özellikle kabul edilmeyen projenin ardından pes etmemeli ve o projeyi geliştirerek daha nitelikli bir duruma getirmeliyiz. Genç akademisyen kardeşlerim mutlaka en az bir proje yazmalıdır. Projede yer almak bizim bilimsel kimliğimizin değerini de arttırmaktadır.” diye konuştu.

Yazılan projelerin özgün bir değer taşımasının önemine vurgu yapan Prof. Dr. KARABULUT, “Projelerin kabul edilmesi noktasında projenin özgün olması çok önemli bir faktördür. Projeyi yazma sürecinde kurduğumuz ekip de çok önemlidir. Daha çok katılımcı ile daha güzel projeler ortaya çıkarılabilir. Ekip ruhu başarının gelmesinde kilit bir rol oynamaktadır.

Bazen küçük bir fikir bile sizlerin yapacağı büyük bir çalışmaya vesile olur. Kendi potansiyelimizi bilelim ve kendimizi keşfedelim. Genç kardeşlerim, proje konusunu önemsemelidir. Öğrenci kulüplerinde veya başka bir alanda yer alacağınız projeler sizlere büyük avantaj sağlayacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bilimsel faaliyetlere sağladığımız desteği daha da attıracağız.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Proje Sorumlusu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Burak ALAYLAR, Doç. Dr. Tuba AYDIN ve Dr. Öğr. Üyesi Samet ATA 2209-A TÜBİTAK projelerinin de dahil olduğu kamu kurum ve kuruluşlarından öğrenci bazlı projeler hakkında bilgi verdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.