DOLAR 32,3828 0.19%
EURO 35,0626 -0.11%
ALTIN 2.325,070,26
BITCOIN 2261791-1,64%
Ağrı

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de “Naatlarla O’nu (s.a.v) Anıyoruz” Programı Gerçekleştirildi

AİÇÜ’de “Naatlarla O’nu (s.a.v) Anıyoruz” Programı Gerçekleştirildi

ABONE OL
17:51 | 27 Nisan 2022 17:51
AİÇÜ’de “Naatlarla O’nu (s.a.v) Anıyoruz” Programı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde Hz. Muhammed’in üstün ahlakını övmek için kaleme alınan manzum eserlerden oluşan naatların yer aldığı, “Naatlarla O’nu (s.a.v.) Anıyoruz” programı düzenlendi.

Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda Kadir Gecesi münasebetiyle gerçekleştirilen “Naatlarla O’nu (s.a.v) Anıyoruz” programına, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

AİÇÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Öğr. Gör. Mehmet KELEŞ’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Allah’ın (c.c.), “Andolsun, size kendi içinizden, yakından tanıdığınız, meşrû ilişkilerle devam eden bir nesilden doğan, hakka ve tevhide yönelen, üstün meziyetlere sahip, asaletli, ibadete itaate düşkün bir Rasül gelmiştir. İslâm’ın izzet ve şerefine sahiptir, kudretli ve hükümrandır. Sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. Size çok düşkündür, üstünüze titrer. Mü’minlere, ama mü’minlere karşı çok şefkatli, çok merhametlidir.” ayeti ile övülen Hz. Muhammed’in (s.a.v.) üstün ahlakı ile her zaman insanlığa rehber olduğunu, sahabeler ve şairlerin yazdığı Naatların O’nun daha iyi anlaşılmasına vesile olduklarını söyledi.

Program’da, AİÇÜ Eleşkirt Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Müzahir KILIÇ, Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Metin ERKAL ve Eleşkirt Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Adem ÖZDEMİR, Hz. Muhammed’i (s.a.v.) anlatan Naatları icra etti. Program, ilahiler, Kadir Gecesi duası ve teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.