DOLAR 32,3416 0.18%
EURO 35,1168 -0.24%
ALTIN 2.239,29-0,17
BITCOIN 2048805-6,87%
Ağrı

KAR YAĞIŞLI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de Kulaçlar Engelleri Aşmak İçin Atıldı

AİÇÜ’de Kulaçlar Engelleri Aşmak İçin Atıldı

ABONE OL
17:35 | 03 Aralık 2021 17:35
AİÇÜ’de Kulaçlar Engelleri Aşmak İçin Atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ etkinlikleri kapsamında, Yüzme Müsabakası düzenlendi.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılan Yüzme Müsabakasına, 8 bedensel engelli sporcu katıldı. Başarılı sporculara ödüllerini takdim eden Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, yaşadıkları çeşitli zorluklara karşın sergiledikleri yaşama sevinci ile örnek olan engelli bireylere üniversite olarak her zaman destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Engellilere yönelik gerçekleştirilen düzenlemeler sonucu alınan Engelsiz Erişim Ödülleri, Engelsiz Yaşam Merkezi ve yüzme eğitimi kurslarıyla engelli bireylere yönelik önemli çalışmalara imza attık. Bugün müsabakaya ev sahipliği yapan Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna alınan engelli asansörü ile özel gereksinimi olan kardeşlerimize yüzme eğitimlerini rahatlıkla gerçekleştirme imkanı sağladık. Bunun yanı sıra yürütülen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yüzme eğitimi verdiğimiz engelli çocuklarımız, katıldıkları şampiyonalarda elde ettikleri derecelerle Üniversitemize ve şehrimize büyük bir gurur yaşattılar. Üniversite olarak özel gereksinimi olanların günlük yaşama daha fazla katılmasını sağlayarak toplumsal hayattaki görünürlüklerini artırmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmaları bundan sonra da devam ettireceğiz” diye konuştu.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.