DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072690-2,08%
Ağrı
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de Bilimsel Teşvik Ödülleri Verildi

AİÇÜ’de Bilimsel Teşvik Ödülleri Verildi

ABONE OL
00:04 | 11 Mayıs 2023 00:04
AİÇÜ’de Bilimsel Teşvik Ödülleri Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı iş birliğiyle “Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Cübbe Giyme Töreni” yapıldı.

AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Salonu’nda gerçekleşen programa, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un yanı sıra Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Metin Karadoğan, IC Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer, kurum müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

“Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Cübbe Giyme Töreni”nde konuşan Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “Bilimin Sevgiyle Buluştuğu Üniversite” şiarını rehber edinen Üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarında gerçekleştirdiği faaliyetlerle ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençleri yarınlara emin adımlarla hazırladığını belirtti.

Henüz genç bir eğitim yuvası olan AİÇÜ’nin her mensubunun büyük bir azimle yürüttüğü bilimsel faaliyetlerle ülkemizin 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşılmasına katkı sağlamaya çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemizde görev yapan tüm akademisyenlerimizin ilk gün ki heyecan ve kararlılıkla aziz Vatanımıza ve Milletimize en iyi şekilde hizmet etmek için çalışmaya devam edeceğini biliyorum. Yaptıkları akademik yayınlarla bilim çıtasının yükselmesine katkı sağlayan tüm mesai arkadaşlarıma ve bizlere her konuda destek olan IC Vakfına teşekkür ediyorum.” dedi.

AİÇÜ’nin ismini dünyadaki önemli değerlendirme listelerinde üst sıralarda görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Karabulut, “University Ranking by Academic Performance (URAP) Laboratuvarı 2022 Yılı Dünya Üniversiteler Sıralamasında son bir yılda 162 sıra yükselerek yaklaşık 30 bin üniversite arasında 2826’ncı sıraya çıkan Üniversitemiz, Webometrics Dünya üniversiteler sıralamasında da 3689’ncı sırada yer alarak son 5 yılda her yıl ortalama 1000 sıra yukarıya çıktı. Böylelikle 8500-9000 sıralardan ilk 3 bin arasına girerek büyük bir başarıya imza attı. Çok saygın bir değerlendirme platformu olan SCImago Journal Rank Yayın Değerlendirme Platformu’nun yaptığı dünya üniversiteleri sıralamasında ise dünyada önemli bir başarı elde ederek 2839’uncu, ülkemizdeki 208 üniversite arasında da 49’uncu sırada yer aldık. Yine ilk kez değerlendirmeye girdiğimiz Green Metric 2022 Dünya Üniversiteleri Genel Sıralamasında 4505 puanla 771’inci sırada yer alan Üniversitemiz, geleceğe emin adımlarla yürümektedir.” diye konuştu.

Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Dünyanın en etkili 200 bin bilim insanı listesi ve Türkiye’deki en etkili ilk 10 bin bilim insanı listesinde yer alan akademisyen sayısının her yıl artmasından memnuniyet duyduklarını, tüm bu gelişmelerin üniversite ve ülkemiz adına umut verici olduğunu söyledi. Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemizin her geçen yıl artan başarısında katkıları büyük olan ve ödül almayı hak eden, TÜBİTAK ile TUSEB projeleri kabul edilen ve Uluslararası Patent Paydaşlığı alan tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden kutluyorum. Ayrıca, başta bu yıl profesör ve doçent kadrosuna atanan hocalarımızı ve tüm öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Cübbe Giyme Töreni’nde konuşan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, “Serhat şehrimiz Ağrı’da bu toprakların ışığı olacak gençleri yetiştiren Üniversitemiz, sahip olduğu akademik birikimi, fiziki, sosyal ve kültürel alt yapısı ile ülkemizi dünya bilim sahnesinde başarıyla temsil etmektedir. Üniversitemizin bilim çıtasının üst sıralara yükselmesinde emeği bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, yönetim ekibi ve tüm akademisyenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

IC Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer, Vakıf olarak Üniversitemize ve akademisyenlere ilk günden itibaren her konuda destek vermeye çalıştıklarını, Üniversitemiz ve Ağrı için yapılabilecek her bilimsel çalışmaya destek ve katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Tören, başarılı akademisyenlere ödül verilmesi, Türkiye’de ilk 10 bin Bilim İnsanı Listesinde yer alan akademisyenlere Teşekkür Belgelerinin takdimi, TÜBİTAK ve TUSEB projeleri kabul edilen akademisyenlere ödüllerinin verilmesi, profesör ve doçent unvanı alan akademisyenlere cübbe giydirilmesi ile sona erdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.