DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 34,9787 -0.3%
ALTIN 2.324,280,22
BITCOIN 22748061,04%
Ağrı

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Coşkusu

AİÇÜ’de 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Coşkusu

ABONE OL
00:33 | 09 Haziran 2022 00:33
AİÇÜ’de 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında başarılı olan 2181 öğrenci, düzenlenen törenle mezun oldu.

AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Salonundaki mezuniyet programı öncesi AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, üniversitenin ismini onurla taşıdığı eğitim gönüllüsü ve iş insanı IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÇEÇEN ile eşi Nezahat ÇEÇEN, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli ÇEÇEN, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem ÇELEBİ, Ağrı Belediye Başkanı Savcı SAYAN, IC Vakfı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral DİNÇER ile birlikte IC Vakfı Hizmet Binası’nı ziyaret etti.

Daha sonra Üniversite Millet Bahçesini ve Engelsiz Yaşam Merkezi’ni gezen, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Bowling Salonu binasında bowling oynayan Prof. Dr. KARABULUT, Sayın ÇEÇEN ve beraberindekiler, kampüs gezisi sonrası Tekstilkentte bulunan işletmeler ile Kültür ve Kongre Merkezi’nde açılan yöresel yemekler standı ve Ağrı haritaları sergisini ziyaret etti.

Ziyaretler sonrası AİÇü Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Salonunda düzenlenen 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet programına, Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem ÇELEBİ, Ağrı Belediye Başkanı Savcı SAYAN, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi CAN, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, eğitim gönüllüsü ve iş insanı İbrahim ÇEÇEN ile eşi Nezahat ÇEÇEN, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli ÇEÇEN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Faruk KAYA ve Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Ağrı İl Emniyet Müdürü Nihat ÖZEN, IC Vakfı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral DİNÇER, il protokolü, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

AİÇÜ’de okul birinciliğini paylaşan Elif ÖZDEMİR ve Ceren DAĞTEKİN’in konuşmalarıyla başlayan mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, 21. yüzyıl için Türkiye’nin belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşması sürecinde tüm üniversiteler gibi üniversitemizde de önemli bir rol oynadığını, ülkemizin küresel güç olarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesinde üniversitelere büyük görev düştüğünü belirtti. 

“Bilimin Sevgi ile Bütünleştiği Üniversite” parolasıyla bilimsel ve akademik çalışmalara hız veren Üniversite için 2021-2022 eğitim öğretim yılının her anlamda çok başarılı bir yıl olduğunu belirten Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Üniversitemiz, her geçen gün artan akademik yayınlarla birlikte dünyadaki önemli değerlendirme sıralamalarında ismini üst sıralara yazdırmaktadır. Web of Science verilerine göre Türkiye’deki öğretim üyelerinin yayın yapma oranı bakımından üniversitemiz 0,84 yayın oranı ile iyi bir noktaya ulaştı. Özellikle kimya, matematik ve eczacılık alanlarında iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim.

Yine iki yıl öncesine kadar hiç akademik teşvik almaz iken şu anda birçok öğretim üyesi, öğretim elemanı ve öğrencimiz destek almaya başladı. Gün geçtikçe sayının artacağına inanıyorum.

Akademisyenlerimizin üstün gayretleri sonucu University Ranking by Academic Performance (URAP) Laboratuvarı 2022 Yılı Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda yaklaşık 30 bin üniversite arasında 2988’inci sırada yer alan Üniversitemiz, Webometrics Dünya üniversiteler sıralamasında da 3526’ncı sırada yer alarak, son 5 yılda her yıl ortalama 1000 sıra yukarıya çıktı. Böylelikle 8500-9000 sıralardan ilk 3 bin arasına girerek büyük bir başarıya imza attı.

Üniversitemiz, en son açıklanan ve en önemli başarı sıralaması olarak düşündüğüm SCImago Institutions Rankings 2022 Dünya Üniversite Sıralaması’nda da son bir yılda 71 basamak yükselerek 727’nci sıraya yükseldi.” diye konuştu.

AİÇÜ’de, Türkiye’deki en etkili ilk 10 bin bilim insanı kategorisine dâhil olan akademisyen sayısının her yıl arttığını ifade eden Rektör Prof. Dr. KARABULUT, “Üniversitemizde 2017 yılında hiç doktora programı yok iken şu anda toplam 10 doktora programı yürütülmektedir. İlk doktora mezunu vermenin gururunu yaşıyoruz.

2021-2022 eğitim-öğretim döneminde akademisyenlerimiz tarafından hazırlanan 9, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan 8 proje olmak üzere toplamda 17 projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi, Robot Kuş projemizle TEKNOFEST 2021’de yeni bir yarışma alanı oluşmasını sağlayarak Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasında Altın Performans Ödülü kazanarak Türkiye birincisi olmamız, bunun yanı sıra Ağrı ile ilgili olarak yüksek lisans tezi, doktora tezi, kitap, kitap bölümü, makale ve bildirilerden oluşan toplam 233 bilimsel çalışma ile de güzel şehrimizin ulusal ve uluslararası tanınırlığına katkı yapmamız bizleri mutlu etmektedir.

Tüm bu gelişmeler memnuniyet ve umut verici bir durum ama şunu da belirtmek isteriz ki, şu anki yerimizden memnun değiliz, bizler daha üst sıraları hak ediyoruz ve bunun için de siz değerli akademisyenlerle el ele daha fazla çalışmamız gerektiğinin de farkındayız. Bu duygularla elde ettiğimiz başarıda emeği bulunan üniversitemizin ismini onurla taşıdığı eğitim gönüllüsü ve iş insanı İbrahim ÇEÇEN’e, ailesine ve tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.

Mezuniyet coşkusunu paylaştığımız siz sevgili gençler, hayatınızın dönüm noktalarından birini, sevinç ve hüznü bir arada yaşıyorsunuz. Üniversitemizi en iyi şeklide temsil edeceğinize inanıyor, bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

AİÇÜ’nin ismini onurla taşıdığı eğitim gönüllüsü ve iş insanı IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ÇEÇEN, “Bu memleketin evladı olarak burada büyüdüm ve hayata atıldım. Her insanın doğduğu ve doyduğu yeri unutmaması gerekir anlayışıyla doğup büyüdüğüm yeri hiçbir zaman unutmadım. Bu memlekete olan borcumu yerine getirdim.

Bir insanın meyve ağacı dikmesindeki gayesi ağaç büyüdüğünde meyvesini almaktır. Benim birer evlatlarım olan sizler, benim diktiğim meyve ağacının birer meyvelerisiniz. ÇEÇEN ailesi olarak mezun olduktan sonra da arkanızda olduğumuzu belirtmek isterim. Geriye kalan hayatınızın sağlık ve afiyetle geçmesini dilerim” dedi.

Üniversitelerimiz, ihtiyaç duyulan alanlarda kalifiye eleman ihtiyacı karşılamanın ötesinde bulunduğu bölgenin büyümesi ve kalkınmasında söz sahibi olan, bilimsel bilgi üreten, arşivleyen ve paylaşan çok önemli fonksiyonlara sahip bir kuruluşlardır. Birçok ulusal ve uluslararası üniversitede bulundum ve gezme fırsatı buldum. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin bu üniversiteler arasında hem eğitim kalitesi hem de sahip olduğu kampüs olanaklarıyla en güzel kurumlardan biri olduğunu söyleyebilirim.

IC Holding, ülkemize ve dünyanın birçok ülkesine yapmış olduğu eserlerin bir örneğini de üniversiteyi kurarak Ağrı’ya kazandırmıştır. Bu duygularla geleceğe umutla bakmamızı sağlayan mezun tüm kardeşlerimin başarılı bir hayat geçirmelerini dilerim” diye konuştu.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem ÇELEBİ, “Selçuklular’ın ilk tohumlarını attığı serhat şehrimiz Ağrı’dan bulunan eğitim yuvasından mezun olarak ülkemize fayda sağlayacak meslekleri icra edeceksiniz. İçinizde saygıdeğer İbrahim ÇEÇEN beyefendiyi rol model alarak ülkesine ve doğup büyüdüğü şehre katkı yapacak birçok genç arkadaşım olduğuna inanıyorum” dedi.

Ağrı Milletvekili Savcı SAYAN, “Bu kadim topraklar çok acı çekti. Yüzyıl önce IC Holding olsaydı 13-14 yaşındaki kız çocuklarımız evlenmeyecekti. Çok şükür bugün böyle bir sorunumuz yok. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bu toprakların ışığı olarak gençlerimizi yeşertti. Şehrimizin ve ülkemizin geleceğini inşa etmek için bugün mezun olan tüm öğrencilerimizin yolu açık olsun” dedi.

Tören, dereceye giren Lisans ve Ön lisans öğrencilerine, sporculara başarı belgeleri, ödül, plaket verilmesi, kütüğe isim çakma, müzik dinletisi ve kep atma töreniyle son buldu.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.