DOLAR 32,5189 -0.1%
EURO 34,8682 -0.11%
ALTIN 2.429,560,01
BITCOIN 2158749-0,12%
Ağrı
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni Yapıldı

AİÇÜ’de 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni Yapıldı

ABONE OL
22:02 | 02 Mayıs 2019 22:02
AİÇÜ’de 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi “2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni” yapıldı. Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Salonunda gerçekleşen programa AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sayın Faruk Metin, Ağrı Belediye Başkan Vekili Mehmet Özgül, Rektör Yardımcıları, Ağrı Baro Başkanı Mehmet Salih Aydın, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Ağrı İl Protokolü, IC Vakfı Müdürü Dr. Sayın Meral Dinçer, idari ve akademik personel ile öğrenciler ve aileler katıldı. Törende, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden dereceyle mezun olan öğrenciler ile yıl içerisinde kültür, sanat ve spor dallarında üniversiteyi başarıyla temsil eden öğrenciler ve akademisyenler ödüllendirildi. Törende Üniversiteden lisans düzeyinde birincilikle mezun olan Sağlık Yüksekokulundan Eylem Arslan tüm mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

Törende konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “2018-2019 eğitim öğretim yılı üniversitemiz için her anlamda çok başarılı, çok parlak bir yıl oldu; emeği geçen, katkısı bulunan tüm akademik ve idari kadromuza ve sevgili öğrencilerimize teşekkürlerimi sunarım.” dedi. “Biz üniversite eğitimini nesiller arası bir randevu olarak görüyoruz.” diyen Rektör Prof. Dr. Karabulut sözlerine şu şekilde devam etti, “Bizler; Üniversitemizi, öğrencilerimizi, birbirimizi, yaşadığımız coğrafyayı seviyoruz, el ele çalışmayı seviyoruz. Bugün yaptıklarımızın yarınımızı şekillendireceğini biliyoruz. Bugün yaptıklarımızın bizi güçlü kılan sevgi, saygı, başarı ve güven çemberlerini güçlendirecek eylemler olacağı inancımı sizlerle paylaşmak istiyorum.”

“Türkiye’nin 21. yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında diğer üniversiteler gibi üniversitemiz de önemli rol oynayacaktır. Gerek ülkemizin küresel güç olma, gerekse 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir.” diyen Rektör Karabulut, bu çerçevede YÖK’ün önemli projelerinden biri olan “Dijital Dönüşüm Projesi”nde AİÇÜ’nün 8 Pilot Üniversiteden biri olduğunu belirterek, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Fuat Oktay’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi Tanıtım Toplantısı” ve Pilot Üniversiteler İmza Törenine ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Mezun öğrencilerin ailelerine hitaben, “Sizler, kuşkusuz bugünkü törenin en mutlu kişilerisiniz.” diyen Prof. Dr. Karabulut, bugün, çocuklarınıza sağladığınız maddî ve manevî desteğin, emeklerinizin ve fedakârlığınızın karşılığını alıyorsunuz. Çocuklarınızın dürüst, çalışkan, saygılı, toplum değerlerini gözeten ve mutlu bireyler olmaları için tüm gayretinizle ve sabrınızla mücadele ettiniz. Bugün çocuklarınızın Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden mezun olmalarının heyecan ve gururunu yaşıyorsunuz. Çünkü onlar; ailesine, topluma ve insanlığa yararlı bir gençlik olma yolunda, dürüst, erdemli, millî ve mânevî değerleri özümsemiş bireyleri olarak Üniversitemizin topluma birer armağanı olacaktır.” dedi.

Son olarak Üniversiteden mezun olan öğrencilere hitap eden Rektör Karabulut, “Çocukluk yıllarından başlayarak sürdürdüğünüz eğitim hayatınızın artık son aşamasına gelmiş bulunuyorsunuz. Bu mezuniyet töreni, artık yetişkin ve iyi yetişmiş bir birey olarak hayata atılmaya hazır hale geldiğinizin bir göstergesidir.” diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Sizler yarının düşünce önderleri, iş dünyasının liderleri, eğitimcileri, bilim insanları ve sanatçılarısınız; kısacası siz yarınımızın sahipleri ve ülkemizin geleceğisiniz. Sevgili gençler! Örnek insan olmaya gayret edin, bu söyleyeceklerinizden çok daha etkili olacaktır. Sizleri mezun ederken güle güle demenin ötesinde mensubu olduğunuz üniversitenize hiçbir zaman bağınızı koparmayınız. Sizleri unutmayacak, sizleri hep özleyeceğiz ve biz sizlerin başarılarını hep alkışlayacağız.”

Program, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı akademisyen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Arş. Gör. Nurettin Karakuş yönetimindeki koro konserinin ardından salonu dolduran mezun öğrencilerin kep atma töreni ile sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.