DOLAR 32,3837 0.18%
EURO 35,0022 -0.26%
ALTIN 2.324,410,23
BITCOIN 2265534-0,83%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Programı’ Düzenlendi

AİÇÜ’de ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Programı’ Düzenlendi

ABONE OL
14:23 | 19 Mart 2022 14:23
AİÇÜ’de ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Programı’ Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi programında, Çanakkale’yi geçilmez yapan kahraman Mehmetçik’in verdiği mücadele ve Çanakkale ruhu tüm yönleriyle anlatıldı.

AİÇÜ Kültür Kongre Merkezi’ndeki Selçuklu Salonu’nda gerçekleştirilen 18 Mart Zaferi ve Şehitleri Anma Programı’na Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’un yanı sıra Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin DEMİRSES, il protokolü, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası konuşan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Çanakkale Zaferi’nin tarihin akışına yön veren aziz Milletimizin iman ve azminin teknolojiye üstün geldiği, zillete boyun eğmediği yeni bir dirilişin adı olduğunu söyledi. Prof. Dr. KARABULUT, “Kadını erkeği, genci yaşlısı ile bağımsızlığımıza vurulmak istenen zinciri kırıp attığımız, millet olarak her zaman yekvücut bir şekilde mücadele etmekten geri durmayacağımızı tüm dünyaya ilan ettiğimiz bu şanlı zafer, vatanını ve milletini namus bilenlerin gözlerini kırpmadan kanlarıyla yazdığı bir kahramanlık destanıdır.” dedi.

Çanakkale Ruhu konulu konferansta konuşan Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Figen ATABEY, Çanakkale Muharebelerinin sonuçları itibariyle Birinci Dünya Harbi’nin akışını değil çağın kaderine damga vuran büyük bir olay olduğunu söyledi. Prof. Dr. ATABEY, “Çanakkale’de şehit olanların hepsinin tek amacı vatanın aziz toprağını talan etmeye gelen düşmanı durdurmak ve geldiği yere geri göndermekti. Bu büyük millet, Çanakkale’de Milli Şairimiz Mehmet Akif’in deyimiyle tarihe sığmayacağını, tarihe gömülemeyeceğini ortaya koymuştur. Muharebelerde düşman durdurulmasaydı 1915’te her şey bizim için bitebilir, Kurtuluş Savaşı gerçekleşmez, Cumhuriyet’i kurmak mümkün olmazdı. İşte aziz Milletimiz, yüksek iman gücü, azmi, birlik ve beraberliğiyle kahramanca bir destan yazdığı Çanakkale’de bugünkü kimliğimizin ve varlığımızın temellerini atmıştır.” diye konuştu.

Program, şiir ve müzik dinletisi sonrası resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi. Program sonrası katılımcılara, 18 Mart Çanakkale Haftası münasebetiyle Buğday Çorbası ikram edildi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.