DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20871622,93%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ  Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” Tanıtım Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

AİÇÜ  Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” Tanıtım Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

ABONE OL
20:10 | 18 Şubat 2019 20:10
AİÇÜ  Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” Tanıtım Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi Tanıtım Toplantısı” ve Pilot Üniversiteler İmza Törenine ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Dr. Fuat Oktay’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” tanıtım toplantısına YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rekörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, il protokolü, YÖK yetkilileri, projedeki pilot üniversitelerin rektörleri, bölgedeki üniversite rektörleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Karabulut “Bugün giderek artan bir şekilde devam eden sanayileşme ve küreselleşme olgusu ile birlikte, insanlığın görülmemiş bir hızla yeni teknolojik gelişmelerle nanoteknoloji çağına gelmiş olması bir gerçektir.” dedi. “Günümüzde teknoloji, toplum içinde yaşam biçimimizi belirleyen en önemli faktörlerden biridir.” diyen Prof. Dr. Karabulut, konuşmasını şu şekilde sürdürdü, Dijital Dönüşüm, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Dijital Dönüşüm Ofisi’nin kurulmasının akabinde, Teknolojinin sunduğu yeni imkânları en iyi şekilde kullanmayı amaçlayan, vizyonel projelere imza atan Yeni YÖK’ün Dijital Dönüşüm Projesi ile farklı bir boyuta ulaşmıştır.

Prof. Dr. Karabulut, “8 pilot üniversite Rektörümüzle çok uyumlu bir şekilde yürüttüğümüz bu projede ilk önce eğiticinin eğitimi kapsamında tüm öğretim elemanlarımıza Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sisteminin sunduğu “Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme” eğitimi verildi. Bu bahar döneminde ise Dijital Dönüşümde Öğrencinin Eğitimi kapsamında Dijital Okur-Yazarlık zorunlu ders olarak verilmeye başlandı. Bu projede emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatlarıyla, muhterem YÖK başkanım ve üyelerinin önemli katkı ve destekleriyle, eğitim gönüllüsü Sayın İbrahim ÇEÇEN Beyefendinin Tıp Fakültesi binasının yapımını üstlenmesiyle, Tıp Fakültemizin, Mayıs 2018 tarihinde kurulduğunu ve 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında 21 Tıbbiyeli öğrenci ile eğitim öğretime başladığını gururla ifade etmek isterim.” diyen Prof. Dr. Karabulut, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Türkiye’nin 21. yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında diğer üniversiteler gibi üniversitemiz de önemli rol oynayacaktır. Gerek ülkemizin küresel güç olma, gerekse 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir.

     

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.