DOLAR 32,4792 -0.2%
EURO 34,9704 0.36%
ALTIN 2.435,730,53
BITCOIN 20989420,48%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. KARABULUT, TURKOVAC Aşı Çalışmalarına Katıldı

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. KARABULUT, TURKOVAC Aşı Çalışmalarına Katıldı

ABONE OL
22:51 | 10 Şubat 2022 22:51
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. KARABULUT, TURKOVAC Aşı Çalışmalarına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmaya başlanan yerli COVID-19 aşısı TURKOVAC’ın çalışmalarına katılım sağladı.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ile birlikte, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmaya başlanan yerli ve milli COVID-19 aşımız TURKOVAC’ın aşılama çalışmalarına katıldı. 

Türkiye’de 50 yıl sonra geliştirilen aşı olma özelliği ile tıp tarihine geçen TURKOVAC, Ağrı’da uygulanmaya başlandı. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yerli COVID-19 aşısı TURKOVAC’ın aşılama çalışmalarına katılan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, acil kullanım onayı alan aşının çok ciddi bir emeğin ürünü olduğunu ve ülkemizin önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

Tüm yurtta uygulanmaya başlanan TURKOVAC’ın bilim insanlarımızın büyük özverileri ile ortaya çıkan önemli bir hikâye olduğunu belirten Prof. Dr. Karabulut, “41 merkez 28 ilde yürütülen çalışmalarla Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı klinik çalışması yapılarak üretilen yerli aşımız, milletimizin hizmetine sunuldu. Son iki yıldır tüm dünyayı etkileyen COVID-19 ile mücadelede önemli bir adım olan TURKOVAC’a öncülük eden ve büyük bir irade ortaya koyan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.