DOLAR 32,5915 0.35%
EURO 34,8715 0.38%
ALTIN 2.493,440,37
BITCOIN 21137224,17%
Ağrı
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ Rektörü Karabulut’tan, AÜ Rektörü Çomaklı’ya Ziyaret

AİÇÜ Rektörü Karabulut’tan, AÜ Rektörü Çomaklı’ya Ziyaret

ABONE OL
15:52 | 07 Temmuz 2020 15:52
AİÇÜ Rektörü Karabulut’tan, AÜ Rektörü Çomaklı’ya Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Rektör Çomaklı, üniversitelerin toplumları geleceğe hazırlamada lokomotif rol üstlendiğini söyledi.

Memleketi Erzurum’a giden ve Atatürk Üniversitesine ziyaretini aksatmayan Rektör Karabulut’u makamında ağırlayan Rektör Çomaklı, üniversiteler arasındaki iletişimi güçlendirmek, akademik ve idari iş birliklerine zemin hazırlamak için bu ve benzeri görüşmelerin oldukça önemli olduğunu belirtti.

Ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak ve ortak bir vizyon geliştirmek için fikir alışverişinin oldukça önemli olduğunu ifade eden Çomaklı, bilgi paylaşımı sayesinde üniversitelerin belirledikleri hedeflere daha çabuk ulaşacaklarını söyledi.

“Üniversiteler, Toplumu Geleceğe Hazırlar”

Üniversitelerin bulunduğu şehirlerin kalkınmasına, toplumsal refaha, teknolojik ve bilimsel gelişmelere öncülük etmek için en önemli unsur olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çomaklı, toplumları dönüştürmede ve geleceğe hazırlamada lokomotif rol üstlenen üniversitelerin gerçekleştireceği çalışmaların etkisinin sadece üniversitelerin kurumsal gelişimine değil, bulundukları şehirlerin ve ülkemizin kalkınma çabalarına da olumlu yönde etki ettiğini dile getirdi.

Üniversiteler arasında bilgi paylaşımıyla her türlü soruya ve soruna özgün çözümler bulmanın daha kolay olacağını ve bu vesileyle ilişkilerin daha da güçleneceğini ifade eden Rektör Karabulut, Rektör Çomaklı yönetimindeki Atatürk Üniversitesi ile gelecek dönemde de çeşitli projelerde buluşmaktan ve tecrübelerinden faydalanmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.