DOLAR 32,4951 0.14%
EURO 34,7469 0.04%
ALTIN 2.489,421,12
BITCOIN 20562992,17%
Ağrı
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aiçü Rektörü Karabulut’tan” 18 Mart Şehitleri Anma Günü”Mesajı

Aiçü Rektörü Karabulut’tan” 18 Mart Şehitleri Anma Günü”Mesajı

ABONE OL
11:42 | 18 Mart 2019 11:42
Aiçü Rektörü Karabulut’tan” 18 Mart Şehitleri Anma Günü”Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün; aziz milletimizin savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’ni kutlamanın ve aziz vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.

Çanakkale Zaferi milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla tarihe altın harflerle kazıdığı, tarihte bir eşi ve benzeri olmayan eşsiz bir kahramanlık destanıdır. İstiklalin ve istikbalin bekası uğruna verilen o şanlı mücadele bugün de bu vatanın evlatları için yol göstermektedir.

Çanakkale Zaferi bizim ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri baştan ayağa yenileyen stratejik bir diriliştir. Çanakkale imanın, inancın, izzet ve iffetin; zillet, hezimet ve acziyeti mağlup ettiği kutlu bir mekândır.

Bu vatan için şehit olanlar, milletimizin gönlünde en yüce yere sahiptir. Onların emanetine kararlılıkla sahip çıkıyoruz. Aziz milletimizin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale’de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü ve muzaffer kılmıştır.

Bizler de, tarihiyle övünen, kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacak, ülkemizi hak ettiği parlak yarınlara mutlaka taşıyacak; geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerimize hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle anarken tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.