DOLAR 32,3245 0.21%
EURO 35,1555 0.02%
ALTIN 2.297,150,87
BITCOIN 22876000,46%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ, MEB Bakan Yardımcısı Dr. Yılmaz’ı Misafir Etti

AİÇÜ, MEB Bakan Yardımcısı Dr. Yılmaz’ı Misafir Etti

ABONE OL
12:43 | 25 Mayıs 2022 12:43
AİÇÜ, MEB Bakan Yardımcısı Dr. Yılmaz’ı Misafir Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bakan Yardımcısı Dr. Nazif YILMAZ, Üniversitemizin ev sahipliğinde yapılan “Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” Türkiye Finali ve sergi açılışına katıldı.

Yarışma öncesi, Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında Ağrı Önder Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen Hat ve Naht Sergisi düzenlenen törenle açıldı. Açılış sonrası Osmanlı Konferans Salonu’nda AİÇÜ ev sahipliğinde yapılan, Ağrı Valiliği, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Ağrı Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” Türkiye Finali Yarışması ile Ağrı Önder Sanat Atölyesi tarafından düzenlenen Hat ve Naht Sergisi açılışına, MEB Bakan Yardımcısı Dr. Nazif YILMAZ, Ağrı Belediye Başkanı Savcı SAYAN, Ağrı Vali Yardımcısı Kerem TÜRKER, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir GÜL, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN, Ağrı Milli Eğitim Müdürü Hasan KÖKREK ve İl Protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Bünyamin TOPÇUOĞLU’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” Türkiye Finali’nin açılışında konuşan MEB Bakan Yardımcısı Dr. Nazif YILMAZ, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasının 30 yıldır yapıldığını söyledi.

Bakanlık olarak okullarda çocukların milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerler edinmesi için çaba sarf ettiklerini belirten YILMAZ, “İmam hatip okullarımız ülkemizde kitabın ayetleri ile kâinatın ayetlerini aynı çatı altında birleştiren kurumlar olarak 110 yıldır yoluna devam eden bir çınar olarak yer almaktadır. Bugün bu çınarın gölgesinde yetişen yavrularımızın Kur’an tilavetine şahit olacağız. Anadolu coğrafyasında Kur’an-ı Kerim’in hem kıraatine hem de onun anlaşılması için tefsirine çaba sarf eden bu güzide evlatlarımızı bu topraklarda ezanımızla, Kur’an’ımızla, bayrağımızla ve milletimizin bütünlüğü içerisinde var eden rabbimize hamdolsun.” diye konuştu.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, üniversitenin her biri birbirinden değerli Kur’an-ı Kerim bülbüllerinin katıldığı yarışmaya ev sahipliği yapmasından dolayı onur duyduklarını söyledi. Prof. Dr. KARABULUT, “Kur’an-ı Kerim’i okumak ibadet, dinlemek ibadet, anlamak ibadet, kartopu misali yaşamak en büyük ibadettir. Kur’an-ı Kerim’i anladığımız ve hayatımıza uyguladığımızda en büyük ibadeti yaptığımız için çok şanslıyız.

Finaline katıldığımız yarışmada yer alan genç Kur’an bülbülü kardeşlerimiz çok daha şanslı. Çünkü Kur’an hafızı olmak onlara her zaman ayrıcalıklı bir kişilik kazandırır. Genç hafız kardeşlerimiz, Kur’an-ı okumaya ve anlamaya başlayıp hayatlarına uyguladıklarında en büyük mükâfatı almış olacaklardır.” diye konuştu.

Türkiye’nin farklı yerlerinde yapılan bölge finallerindeki yarışmada finale kalma hakkı kazanan imam hatip ortaokullu 10 öğrenci ile imam hatip liseli 10 öğrenci, Türkiye finalinde Kur’an-ı Kerim okudu. Program, dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.