DOLAR 32,3306 0.24%
EURO 35,1029 -0.08%
ALTIN 2.295,090,79
BITCOIN 22767490,66%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ, DAKAF’22’de Büyük İlgi Gördü

AİÇÜ, DAKAF’22’de Büyük İlgi Gördü

ABONE OL
11:26 | 08 Mart 2022 11:26
AİÇÜ, DAKAF’22’de Büyük İlgi Gördü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na (DAKAF’22) katıldı. Üniversitenin iki noktada açılan standı, fuar süresince yoğun ilgi gördü.

AİÇÜ, ‘Yetenek Her Yerde’ sloganıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinatörlüğünde üniversiteler, kamu-özel sektör kurumları ve meslek odalarının işbirliği ile Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na (DAKAF’22) katıldı. Güçlü bir kadro ile DAKAF’22’ye katılan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin iki noktada açılan standı, fuar süresince yoğun ilgi gördü.

Erzurum’da MNG Recep Tayyip ERDOĞAN Fuar Merkezi’nde yapılan DAKAF’22’nin açılışına Kamu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ, Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL, Erzurum Valisi Okay MEMİŞ, Ağrı Belediye Başkanı Savcı SAYAN, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN, Erzurum Ak Parti Milletvekili Selami ALTINOK, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI, Devlet eski Bakanı Lütfü ESENGÜN, paydaş üniversitelerin rektörleri, mülki, idari, yargı ve kamu kurumu yöneticileri, özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bölgenin en büyük insan kaynakları etkinliği olma özelliğine sahip DAKAF’22’de AİÇÜ, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve bir çok üniversitenin yanı sıra IC Holding ve farklı sektörlerden 300’den fazla firma stant açarak kurumlarını tanıtma ve öğrencilerle bir araya gelme imkanı buldu.

Açılış sonrası protokolle birlikte stantları gezen Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, katılımcı üniversiteler ve firmaların stantlarını tek tek ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. DAKAF’22’ye katılımlarından dolayı Ağrı Valimiz Dr. Osman VAROL ve Ağrı Belediye Başkanımız Savcı SAYAN’a teşekkürlerini ileten Prof. Dr. KARABULUT, üçüncüsü gerçekleştirilen Kariyer Fuarı ile bölge üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin firma temsilcileri ile bir araya gelmesinin ülkemizdeki yetişmiş insan gücünün değerlendirilmesi için çok önemli olduğunu belirtti.

Prof. Dr. KARABULUT, “Bölgesel fuarlar ile tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi, ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlanması, kamu kurumlarının, nitelikli iş gücü arasındaki bilinirliğinin ve işveren marka değerinin arttırılması ile nitelikli öğrenci ve mezunların kamu kurumlarına kazandırılması, KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkındaki farkındalıklarının ve kapasitelerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Böylesine önemli bir organizasyona katkı sunan Ağrı Valiliğimize, Ağrı Belediyemize, Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Arkoz Madencilik A.Ş.’ye ve tüm yatırımcılara hassaten teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Fuarın en çok ilgi gören stantlarından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi standını ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ, kullanılan malzemeleri ve yapım aşamaları hakkında bilgi aldıktan sonra Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Fatih AKTI eşliğinde gel git tekniği ile ebru sanatı yaptı. MALKOÇ’un ebru çalışması davetliler tarafından ilgiyle izlenirken, eser kendisine takdim edildi.

Fuarda Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü’nden Öğr. Gör. Hakan ELİTOK ile Öğr. Gör. Bilal HAN, Tasarım Bölümü’nden Öğr. Gör. Fatih AKTI öğrencileri ile birlikte ebru, naht ve filografi sanatından görsel sunum yaptı, Elektronik ve Otomasyon Bölümü’nden Öğr. Gör. Ahmet ÖZMEN ve öğrencileri Robotik Teknoloji, Otomatik fraksiyon toplayıcı, Döndürmeli kaplama cihazı, Enjektör pompası çalışmaları ile ilgili eserleri sergiledi.

İki gün sürecek olan ve yaklaşık 50 bin öğrencinin ziyaret etmesi beklenen fuarda çeşitli etkinlikler, simülasyonlar, konferanslar ve seminerler düzenlendi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.