DOLAR 32,4335 0.23%
EURO 35,0037 -0.21%
ALTIN 2.324,910,23
BITCOIN 22970012,07%
Ağrı

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ, Başvuru Tarihlerini Açıkladı!

AİÇÜ, Başvuru Tarihlerini Açıkladı!

ABONE OL
13:07 | 13 Ocak 2023 13:07
AİÇÜ, Başvuru Tarihlerini Açıkladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için lisansüstü programlara alınacak öğrenciler için başvuru tarihlerini ve istenen evrakları açıkladı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili yapılan duyuruda dikkat edilmesi gereken hususlar ve istenen belgeler aşağıdaki gibidir;

 

Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Önemli Hususlar

1.Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puanı başvurulan programın puan türünde en az 55 puanı olanlar müracaat edebilirler. ALES sınav sonuçları 5 (Beş) yıl süreyle geçerlidir.

2.Mezuniyet not ortalamalarının 4’lük sistemden 100’lük sisteme dönüştürülmesinde tüm öğrenciler için Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kabul ettiği dönüşüm tablosu esas alınacaktır.

a) Transkriptinde mezuniyet notu hem 4’lük sisteme hem de 100’lük sisteme göre verilmiş olan adayların mezuniyet notlarının 4’lük sistemdeki hali Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kabul ettiği not dönüşüm tablosuna göre 100’lük sisteme dönüştürülecektir.

b) Transkriptinde mezuniyet notu sadece 4’lük sisteme göre verilmiş olan adayların mezuniyet notlarının 4’lük sistemdeki hali Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kabul ettiği not dönüşüm tablosuna göre 100’lük sisteme dönüştürülecektir.

c)Transkriptinde mezuniyet notu sadece 100’lük sisteme göre verilmiş olan adayların mezuniyet notları mevcut haliyle değerlendirmeye alınacaktır. Evrak teslimi esnasında bu karşılaştırma yapılacaktır.)

3.Adaylar, müracaat tarihleri içerisinde, https://lisansustu.basvuru.agri.edu.tr başvuru linkindeki bilgileri doldurup, ön kayıtta istenen belgeleri sisteme yükleyerek (yüklenecek belgeler PDF formatında olmalıdır) Online başvuru yapmalıdır. Adaylar başvurularının tamamlanma durumunu başvuruda kullandıkları e-posta adreslerine gelen onay e- postasından kontrol etmelidirler.

4.Başvuru yapacak adaylar tek anabilim dalı tercihi yapabilirler.

5.20.04.2016 tarihli YÖK Yürütme Kurulu Kararı ile birlikte adaylar sadece bir lisansüstü programda kayıtlı olabilirler. Başvuracak adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

 

DOKTORA

Doktora programına başvurabilmek için adaylarda aranan şartlar ve başvuruların değerlendirilmesi aşağıda belirtilmiştir:

1.Lisans ve Tezli yüksek lisans derecelerine sahip olmaları ve ALES puanlarının başvurulan programın puan türünde 55’ten az olmaması gerekir.

2.Tezli yüksek lisans derecesine sahip olanlardan doktora programına başvuracak olan

T.C. uyrukluların doktora programına kabulünde; ALES puanının %60’ı, tezli yüksek lisans mezuniyet notunun % 30’u ve yazılı sınav notunun %10’unun toplamının en az 65 puan olması şartı ile ilgili programın yerleştirme sıralamasına dâhil edilirler.

3.Lisans derecesiyle doktora programına başvuranların lisans mezuniyet not ortalamalarının 4,00 üzerinden en az 3,00 veya muadili bir puan olması ve ALES’ten başvurduğu programın puan türünde en az 80 puana sahip olmaları gerekir. ALES puanının %60’ı, lisans mezuniyet notunun %30’u ve yazılı sınav notunun %10’unun toplamının en az 90 puan olması şartı ile ilgili programın yerleştirme sıralamasına dâhil edilirler.

4.Hazırlık sınıfları hariç, on yarıyıl süreli lisans eğitimi alanlar yüksek lisans derecesine sahip sayılır.

5.Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında YÖK tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından en az 55 puan almış olmaları gerekir.

 

ÖN KAYITTA İSTENEN BELGELER

1.Ön Başvuru Formu

2.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3.Lisans Mezuniyet Belgesi

4.Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi

5.Lisans not döküm belgesi (transkript) (e-Devlet çıktısı veya fotokopi)

6.Tezli Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi

7.Tezli Yüksek Lisans not döküm belgesi (transkript)

8.Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi

Belgeler e-Devlet çıktısı veya asıl belgenin fotokopisi olabilir.

 

KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER

1.Lisans Mezuniyet Belgesi

2.Yüksek Lisans Mezuniyet Belgesi

3.Lisans Not Döküm Belgesi (Transkript)

4.Yüksek Lisans Not Döküm Belgesi (Transkript)

5.Nüfus Cüzdan Sureti

6.2 Adet Vesikalık Fotoğraf (4,5×6 cm ebatlarında)

7.Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi

8.Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi

9.Erkek öğrenciler için askerlik şubesinden veya e-devletten (www.turkiye.gov.tr) alacakları Askerlik Durum Belgesi veya Terhis Belgesi.

Kesin kayıtta teslim edilecek evrakların resmi onaylı olması gerekmektedir.

 

YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABUL ŞARTLARI

1.Üniversitede veya diğer bir yükseköğretim kurumunda, eşdeğer bir lisansüstü programda en az bir yarıyıl okumuş ve almış olduğu tüm dersleri başarı ile tamamlamış öğrenciler, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.

2.Yatay geçiş için başvuran öğrencinin not dökümü ve ders içerikleri, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığı tarafından değerlendirilir. Ana bilim/ana sanat dalı başkanlığı, gerekli görmesi halinde ilgili öğrencinin müracaat ettiği programa intibakı için ek dersler almasını önerebilir.

3.Yatay geçiş işlemi, ilgili enstitü yönetim kurulu kararı ile kesinleşir.

4.Yatay Geçiş Başvuru Formu Web sayfasında ilanla birlikte yayınlanmıştır. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 04100 Ağrı Başvuru ve kayıt ile ilgili soru ve sorunlar için;

Telefon: 0472 215 64 42

Belge Geçer: 0472 215 50 84

E-Posta: [email protected]

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.