DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2081212-1,76%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ AĞRILAB, Çevre Ölçüm Laboratuvarı Olarak Yetkilendirildi

AİÇÜ AĞRILAB, Çevre Ölçüm Laboratuvarı Olarak Yetkilendirildi

ABONE OL
16:42 | 03 Mayıs 2023 16:42
AİÇÜ AĞRILAB, Çevre Ölçüm Laboratuvarı Olarak Yetkilendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı (AĞRILAB), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevre ölçüm laboratuvarı olarak yetkilendirildi.

Bilimsel ve teknolojik altyapı açısından birçok gelişmiş laboratuvarla aynı standartlara sahip AĞRILAB, 2014 yılından itibaren Türk Akreditasyon Kurumu tarafından TS EN ISO/IEC 17025 kapsamında akredite edilerek bölgenin ihtiyaç duyduğu su, petrol ve katı yakıt analizlerini rutin olarak gerçekleştirmektedir.

Bölgedeki bilimsel çalışmalara sağladığı alt yapının yanı sıra özel sektör kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda da analiz hizmeti sağlayan AĞRILAB, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru ve denetimler sonucu kömür analizleri için Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesi aldı.

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, sahip olduğu uzman insan kaynağı ve altyapısıyla alanında ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören niteliklere ulaşmış laboratuvarlar arasında yer alan AĞRILAB’ın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan alınan yetki kapsamında kömür numunelerinin analizlerini gerçekleştirerek şehre ve bölgeye önemli katkı sağlayacağını belirterek, emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.