DOLAR 32,5248 -0.08%
EURO 34,8042 -0.2%
ALTIN 2.431,890,09
BITCOIN 2112437-2,62%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Ağrı’nın Yüzü’ Kitap Lansmanına Yoğun İlgi

‘Ağrı’nın Yüzü’ Kitap Lansmanına Yoğun İlgi

ABONE OL
15:50 | 13 Mart 2022 15:50
‘Ağrı’nın Yüzü’ Kitap Lansmanına Yoğun İlgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da hizmetleri ve anıları ile iz bırakmış yüz kişinin yaşam hikâyelerinin yer aldığı Ağrı’nın Yüzü isimli kitabın lansmanı yapıldı. Lansmanda Ağrı’nın dört bir yanından katılımcılar yer alırken, programda birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı.

Programa Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ak Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Eski Çevre Bakanı Ziyaettin Tokar, eski milletvekilleri, iş insanları, sivil toplum örgütü başkanları, siyasi partilerin il başkanı ve yöneticileri, kanaat önderleri, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri katılım gösterdi.

Sunuculuğunu Aydın Kasar’ın yaptığı programın açılışında konuşan kitabın yazarı Erkan Kösedağ, yazarlığa başlama serüvenini anlatarak “ Ağrı’ya ait yalnızca tarihi değerler bulunmuyor. Bir kenti kent yapan esas önemli unsur o kentte yaşayan insanlardır. Hz.Nuh olmasaydı gemisinin, İshak Paşa olmasaydı sarayının, Ahmed-i Hani olmasaydı türbesinin bir anlamı olmazdı. İşte bu sebeple kenti kent yapan ana unsur olan insanlarını kaleme aldım. Elbette ki Ağrı yüz isimden ibaret değil. Bunun fakrındayım. Kitabın dışında tuttuğumuz ve yazamadığım tüm Ağrılılardan özür diliyorum” dedi.

Lansmana misafir olarak katılan eski Çevre Bakanı Mehmet Ziyaettin Tokar, Ağrı Havalimanını Ağrı’ya kazandırdığı anısını anlatırken, Eski Milletvekili Fatma Salman, kitapta yer alan babası Ahmet Salman’ın anılarını anlattı. Programda konuşan İş İnsanı Seyit Ateş, Ağrı’nın zor coğrafyasında yaşadığı zorlukları anlatırken, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ülke sporuna Ağrılı bir birey olarak hizmet etmekten mutlu olduğunu dile getirdi.

Lansmanda konuşan Ak Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ise Ağrı’nın aziz insanları diye söze başlayıp Doğan Cüceloğlu’nun bir hikâyesinden benzetme yaparak ve “ İnsan vasfı ne olursa olsun ceketini akşam evinde astığında, üzerindeki tüm vasıfları bırakmış oluyor. Bir tek Ağrılı olma vasfı kalıyor. Bu sebeple hepimizin Ağrı değeri üzerinden hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Ağrı’da birlik ve beraberlikten bahseden Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ise “Ağrı’da birlik ve beraberliğin yalnızca bu salonda veya bu tip programlarda olmaması gerekiyor. Ağrı’ya yapılacak her hizmette birlikte hareket edip, Ağrı’nın hak ettiği yatırımları ve hizmeti birlikte alabileceğimiz bir sinerji ortaya koymalıyız “ dedi.

Programda Diyadin Belediyesi Erbani Korosu ve Dengbej Mehmet Agıri’de sahne alırken, program İl Müftüsü Murat Sarı tarafından dualar okunarak son buldu.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.