DOLAR 32,5974 0.25%
EURO 34,7966 0.37%
ALTIN 2.404,71-1,14
BITCOIN 21540670,26%
Ağrı
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’nın Kaderi Zaman ve Sabırla Sınanmak mı?

Ağrı’nın Kaderi Zaman ve Sabırla Sınanmak mı?

ABONE OL
01:56 | 20 Ekim 2020 01:56
Ağrı’nın Kaderi Zaman ve Sabırla Sınanmak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zaman ve sabır kavramları içerisinde neler barındırmıyor ki? Ağrı’nın sınavları, dertleri ne zaman bitecek derken, şimdi de hepimizin tek ortak derdi koronavirüs (KOVİD-19) kabusu,şu virüs neleri ötelemedi?  Neleri (şimdilik) unutturmadı?

Çok değil, bundan birkaç hafta önce Ağrımızın dertleri ile uyur onlarla uyanırdık,çünkü uzun yıllardır Ağrı için hayallerimiz, beklentilerimiz vardı ve hayallerimiz çok yakın görünüyordu..

Şimdi ne oldu? Herkes kendi derdine düştü,kendi sağlığımızı ve sevdiklerimiz sağlığını koruma çabasındayız.

Devletimiz tüm önlemleri aldı ve inşallah en az hasarla bu kabusu atlatacağız.

Ağrı’nın kaderi midir? Nedir bilemiyorum,tam bişeyler yoluna giriyor diye sevinirken, sevincimiz kursağımızda kalıyor.

Ağrı’mızın sıkıntıları bitecek feraha ereceğiz diye umut ediyorduk, bu umudumuzun gerçekleşmesi belki bir müddet daha gecikecek,nedeni ortada.

Tüm Dünya’ya musallat olan ve Dünya devi ülkelerin ekonomisini alt üst eden koronavirüs  kabusundan maalesef ülkemizde payını almış gibi görünüyor. Bu ekonomik sıkıntıyı bertaraf edecek miyiz? Tabi ki edeceğiz, biz ülke olarak nice sıkıntıların altından kalktık, bu da geçecek inşallah. Bu sıkıntılı dönemi atlatmak için zaman ve sabır gerekecek.

Ülke olarak inşallah bu sıkıntılı dönemi kazanca çevireceğiz, şuna kalben inanıyorum” bizler devlet ve millet olarak çok güçlüyüz” bizlerin birlik ve beraberliği dış ülkelere örnek olmaya devam ediyor.

Birlik ve beraberlik demişken; sadece kötü günlerde değil, iyi günlerde de el ele vermek hiçte zor değil aslında ama azıcık iyi gün görsek,sıkıntılarımız hafiflese bir birimizi eleştirmek, açığını yakalamak,yargılamak için hiç zaman kaybetmiyoruz.

Bu sıkıntılı dönem bittiğinde yine egolar ön plana çıkacak ve herkes (anlar ya da anlamaz) siyaset yapmaya, eleştirmeye başlayacak.

Değerli dostlar hatırlayın lütfen;Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde Ağrı’ya yaptığı ziyaretinde,Ağrı’ya gelecek olan yatırımları anlatırken ki heyecanı hala gözümün önünde,güzel günler gelecek, belki biraz gecikecek ama gelecek ben buna inanıyorum.

Ağrı,Ak Parti döneminde yakaladığı şansı hiç bir dönem yakalayamadı,Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan her zaman verdiği sözlerini arkasında durmuştur.Türkiye tarihine bir bakın ”Ak Partiden önce ve Ak Parti dönemine” ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız.

Çok uzağa gitmeyeceğim, şu an yaşananlara bir göz atarsak;Dünya ülkeleri ile Türkiyeyi karşılaştıralım, onlar (tehlikeyi bildikleri halde) virüse hazırlıksız yakalandılar ama devletimiz hazırlıkları yapmıştı. Onların sağlık sistemleri çökme noktasında, virüsten günde yüzlerle hasta kaybediyorken, çok şükür bizde durum çok çok daha iyi, hastalarımız hızla iyileşiyor.Onlar testleri parayla yaparken, devletimiz testleri bedava yapıyor, bu sadece en yakın ve taze bir örnek.

Şunu demek istiyorum, devletimiz bizi, bizden iyi düşünüyor ben buna yürekten inanıyorum.

Şimdi gelelim Ağrı’ya yapılacak yatırımlara, hep şunu sorgulamışımdır, Ağrı’nın diğer illerden ne eksiği var? Bence eksiği değil fazlası var.

Ağrı Dağı, niye bir Erciyes, Palandöken, Uludağ gibi olamıyor?

Mesela size;Eleşkirt Güneykaya Kayak Merkezi desem, belkide bölgedekilerin haberi bile yok böyle bir yerden.

Diyadin Kaplıcalarımız neden turist çekemiyor?

İshak Paşa Saray’ının tanıtımı neden yapılamıyor?

Balıklı Göl’den neden kimse bahsetmiyor?

Doğubayazıt Kalesi

Ahmet Hani Türbesi

Günbuldu Köyündeki antik kent olan Meya Mağaraları

Urartular döneminin izlerini taşıyan Diyadin Meya Köyü, Girik Tepe, Toprakkale ve Eski Beyazıt’ta bulunan Antik Kentler

Gördüğünüz gibi turizme kazandırılacak çok önemli değerlere sahibiz, eğer bunların tanıtımı gerektiği şekilde yapılırsa , Ağrı’ya ekonomik açıdan büyük kazançlar getirecektir.

Değerli dostlar, Ağrı’nın kaderini değişmesi için bir müddet daha bekleyeceğiz.

İnanıyorum ki;şu koronavirüs kabusundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak, bizler bu kabustan pek çok şeyin farkına vararak, elimizde ki değerlerin önemini kavrayarak çıkacağız.

Güzel günler uzak değil değerli dostlar, inşallah sağlıkla o güzel günlere ulaşacağız.

Sağlığınız,sevdikleriniz sağlığı için, sağlıkla ”EVDE KALIN”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.