DOLAR 32,3389 0.17%
EURO 35,1759 -0.04%
ALTIN 2.241,02-0,10
BITCOIN 2081756-5,59%
Ağrı

KAR YAĞIŞLI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’nın Cevheri Savcı Sayan

ABONE OL
12:51 | 19 Ekim 2020 12:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sermayesiz işe başlamak zordur, bunu hepimiz biliyoruz, bir de geçmişten gelen borç varsa çok daha zordur, bugün sözlerime neden mi böyle başladım değerli dostlar?

Sizlerle, Ağrı Belediyesini konuşacağız, biz her şeyi biliyoruz diyenler olabilir aramızda, gerçekten belediye ile ilgili her şeyi biliyor muyuz? Bence bilmeyenler bilenlerden çok daha fazla, biliyorum diyenler de her şeyi bilmiyorlar. Başkan Savcı Sayan’dan duymak başka, onun aleyhinde konuşanlardan duymak başka.. Başkan seçim sürecinde bizlere şeffaf olacağına dair söz vermişti! Hangimiz başkana gidip neler yaptığını, neye ihtiyacı olduğunu sorduk, yapılan işlerle ilgili hangimiz gidip bilgi aldık, bu konuda tembeliz, ilgisiziz, kendi ilimizde ne oluyor merak bile etmiyoruz, bir birimizden ne duyarsak ona inanıyoruz, doğru mu, yanlış mı önemli değil, kim nasıl anlatıyorsa doğrudur bizde inanmaya hazırız.

Başkana gitsek bize anlatmayacak mı, bilgi vermeyecek mi? Tabi ki herkes tek tek gidip sorgularsa başkan zorlanabilir, vakit ayıramayabilir…Ama bilgi almanın çeşitli yolları var, başkan yapılan işlerle ilgili  seve seve bilgi veriyor ve hatta sorgulayanlara teşekkür ediyor, ilgi duydukları, merak ettikleri için. İnanın onun da anlatmak istediği o kadar çok şey var ki; unutmayalım bizler büyük bir aileyiz ve aile bireyleri birbirine kenetlenerek tüm zorlukları aşarlar.

Sizlerle, başkanın ağzından kesin bilgileri paylaşacağım, başkan göreve geldiğinde belediyemizin 300 milyon (eski parayla 300 Trilyon TL borcu vardı) telaffuzu bile zor, çok büyük rakamlar… (Bu parayla kaç tane Ağrı yeniden inşa edilirdi acaba?) Ağrı’da yapılacak iş çok ama kasa tam takır, beş kuruş para yok.

Kasa sıfır 300 Milyon borç

Kullanılacak tek araç yok

Kiralık iş makinelerinin haricinde Ağrı Belediyesine ait tek araç yok

Belediye binası yok, eski hastanede hizmet verilmeye çalışılıyor

Çöp temizleme işlerinde kullanılan araçların tamamı kiralık

220 Km yol var asfalt ve parke olmak üzre (yol var ama yol yok, tamamı bozuk)

100 Yıllık şehrin Asfalt plenti yok

Parke Fabrikası yok

Yol yapmak için asfalt, parke lazım ama onları almak için para yok, yok, yok, yok

Tüm bunlar Başkan Sayan’ı pes ettirmedi, geri adım attırmadı

Peki ne yaptı başkan? Önce Ankara’ya giderek borçlarımızı öteledi, tamam borçlar  ötelendi ama hala para yok! Projeler nasıl hayata geçecek? Eğer Savcı Sayan yerine başka bir başkan olsaydı daha ilk gün istifa eder kaçar dı  ama Savcı Sayan’da geri vites yok  ”O” bişeyi yapmak isterse muhakkak başarır.. Bu yapacağı  Ağrı  içinse, Ağrı halkı içinse  kesinlikle  başarı gelir.. Şimdi soruyorum size, Savcı Sayan’dan başka o kapıları kim açtırabilir di..

Bildiğiniz gibi başkanın pek çok projesi var ve o bunları mutlaka hayata geçirecek..Ağrı’yı doğunun parlayan yıldızı yapacak, inanan inanır, inanmayan olduğu zaman zaten görecek. İnanmayanlar köstek olmasın yeter, ortalığı karıştırmasın, fesatlık çıkarmasın, çamur atmasın yeter, çünkü böyle yaparak Ağrı’ya kötülük yapacaklar.

Şunu unutmayalım; Savcı Sayan bir değerdir! Bizler için açamayacağı kapı yoktur, düşünün eğer başka bir partiden bir belediye başkanı seçilmiş olsaydı, asla belediyenin  ”O” 300 Milyon TL borcunu  öteleyemezdi ama o başardı, bu daha bir başlangıç sabırlı olursak projelerin nasıl hayata geçtiğini göreceğiz..Başkanımızın şevkini kırmayalım, o sadece bir belediye başkanı değil, o bir encümen gibi, bir memur gibi, bir işçi gibi, bir hizmetkar gibi gece gündüz demenden uğraşıyor ve bizler onu teşekkür edeceğimize taşa tutuyoruz, hevesini kırmak için elimizden geleni yapıyoruz..

Bakın belediyeye gelen para aylık  üç milyon sekiz yüz 3.800.00  ama sadece personel gideri ”dört buçuk milyon 4.500.00 TL,” eğer  Başkan parayı bulmasa şimdiye kadar kapıyı kilitler giderlerdi, onun sırtında sadece bu değil buna benzer pek çok yük var, diyeceksiniz ki onu kimse zorlamadı başkan olsun diye, doğru ”O” Ağrı sevdalısı bir adam ve bu sevdası onu halen hizmet etmek için kamçılıyor. Dev projeleri sakın göz ardı etmeyin değerli dostlar…

Şunu hatırlatmakta fayda görüyorum, sermaye ürkektir kaçar, Savcı Sayan’a olan güven duygusundan Ağrı’da yatırımlar yapılıyor ve yapılacak, kısaca hatırlayalım; Ayakkabıcılar sitesi neredeyse bitme aşamasında, onlarca büyük tanınmış marka olmuş ayakkabı firmaları Ağrı’da üretime başlayacak  ve  tüm Türkiye’ye ve Ortadoğu’ya ihraç edilecek, buradan ekmek yiyecek insanımızı düşünün, bu proje Savcı Sayan’ın dır ve ona duyulan güven.

Tekstil Kent Projesi

Ankara’da bir  gecede 2019-2020 model son derece modern  46 büyük  25 küçük olmak üzre  71 Özel halk otobüsü aldı ve vatandaşların hizmetine sunuldu. Ağrı Belediyesi, Türkiye’de en ucuz taşımacılık yapan tek belediye

Hasta Büsler

Öğrenci Büsleri

Kiralık çöp araçlarını gönderdi ve İstanbul’da Yeni Şafak Grubu ücretsiz (emanet) olarak 3 tane jet süpürgesi verdiler

Yıllık 17 Milyon tl. Kiralık çöp araç bedeli tasarruf edildi

Toki Konutları

100 Yıl Mahallesi, Fırat Mahallesi kentsel dönüşüm

100 Yıldır açılmayan  Ordu  Evi ile cami arasındaki yolun açılması

Refüj çalışmaları

550 Ahırın şehir dışına taşınması

Çiftçilerimize 750 bin koyun  desteği, 5-7 yıl  ipoteksiz ve faizsiz uygun şartlarda kredi  desteği ile verilecek.

Fırat Nehri Projesi,

Çöplerimizden elektrik üretimi, 10 bin evin elektriği karşılanacak ve belediyeye büyük gelir getirecek, Savcı Sayan çözüm üretiyor.

Değerli dostlar ilimize sahip çıkan bir başkanı yormak bezdirmek için elimizden geleni yapıyoruz, peki bu bize kazanç olarak mı geri dönecek kayıp olarak mı? Ağrı yıllardır  kaybediyor, şimdi kazanç zamanı, şimdi yeniden inşa zamanı, şimdi hak ettiklerimize kavuşma zamanı; kim ki bunları engellemeyi, yola taş döşemeyi aklına koyduysa vaz geçsin.. Unutmayalım!!! Ağrı hepimizin, hepimiz aynı geminin içindeyiz değerli dostlar..

Sağlıkla kalın…

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.