DOLAR 32,3787 0.16%
EURO 35,0383 -0.19%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 2272184-0,27%
Ağrı

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrılıların doğalgaz sorununu HÜDA PAR dile getirdi

Ağrılıların doğalgaz sorununu HÜDA PAR dile getirdi

ABONE OL
20:51 | 21 Kasım 2022 20:51
Ağrılıların doğalgaz sorununu HÜDA PAR dile getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, Ağrılı vatandaşların doğalgaz abonelik işlemlerinde yaşadığı sorunların giderilmesi ve halkın mağdur olmaması için tüm yetkilileri göreve davet etti.

2018 yılında doğalgaza kavuşan ve doğalgazı en pahalıya kullanan illerden biri olan Ağrı’da taleplere yetişmekte zorlanan doğalgaz firması, abonelik işlemleri için vatandaşları aylarca bekletiyor.

İşlemler ile ilgili gereğinden fazla sorun yaşadıklarını belirten halk, yetkililerin sorunlarının çözümü için harekete geçmeye davet ederken, “Sürekli olarak gel git yapıyoruz. Sabah gelip sıra bekliyoruz, sıra bulamıyoruz. Tesisatımızı da sökmüşüz, ısınamıyoruz evde bekliyoruz. 3 ay önce abonelik almışız ama gazın kullanımına başlayamıyoruz işlemler yüzünden. Yaklaşık 4 ay önce doğalgaz tesisatımızı çekmişiz.

Önce hattın olmadığını, doğalgaz kutusunun olmadığını söylediler. Sonra saat içeri verildi dediler, şimdi gelip gazımızı vermeliler ama gelmiyorlar. Sabah 04.00’da geliyoruz sıra bulmakta zorlanıyoruz. Yetkililer memlekete sahip çıkmaya davet ediyoruz. Firmanın 2 yerine 5 tane gişeyi faaliyete sokması lazım. Firma işlemleri yapmak için personel sayısında artırıma gitmeli.” diye belirttiler.

Abonelik işlemlerinin zaman alması, yaşanan aksaklıklar ile birlikte halkın işlemler için firmanın bulunduğu binanın önünde sıra bulmak için sabah namazı vaktinde geldiklerine dair şikâyetler alan HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, il yönetimi ile birlikte sabah namazı vaktinde doğalgaz dağıtıcısı firmanın bulunduğu binanın önüne giderek açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR İl Başkanı Gökhan, “Halkımızın doğalgaz kullanımı ile ilgili sorunlarının olduğunu tespit edip sabah namazından sonra doğalgaz dağıtıcısı firmanın bulunduğu binanın önüne geldik. Sabah namazından önce halkımız geliyor burada sıraya giriyor. Ağrı’nın soğuk günlerinde halka bu eza ve cefayı reva görüyorlar. Türkiye’nin en pahalı doğalgazını kullanmamıza rağmen burada vatandaşa ciddi manada bir hizmet verilmiyor. Ve günde en az 100-150 abone arası abone yapılıyor ve bu çok ağır bir şekilde işliyor.” dedi.

Firmada mevcut personel eksikliğinin bulunduğunu ve bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini hatırlatan Gökhan, “Bu yıl Patnos ve Eleşkirt ilçelerimize de doğalgaz gitti ama yetkililerin yapmış olduğu açıklamada ekim ayının sonunda bu iki ilçeye doğalgaz verilecekti. Patnos ilçesinde alanda yapmış olduğumuz incelemeler sonucu ilçenin birçok yerine doğalgazın gitmediği ve aboneliğin yapılmadığı noktasında elimizde bilgiler var. Bizler burada yetkililere çağrıda bulunuyoruz, buraya pozitif bir ayrımcılığın yapılması lazım. Ve ciddi manada mobil ekiplerin oluşturulması lazım. Personel sorunun giderilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.