DOLAR 32,3436 0.24%
EURO 35,1046 -0.16%
ALTIN 2.307,391,33
BITCOIN 22910033,30%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrılıları ARAS EDAŞ çarptı!

Ağrılıları ARAS EDAŞ çarptı!

ABONE OL
15:07 | 06 Mart 2023 15:07
Ağrılıları ARAS EDAŞ çarptı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da ARAS EDAŞ’ın iş yeri ve hanelerdeki elektrik sayaçlarını değiştirmesinin ardından gelen faturalar, vatandaşı deyim yerinde ise elektrik gibi çarptı.

Hanelerdeki elektrik sayaçlarını değiştirmesinin ardından önceki aylara göre yaklaşık 3 kat fatura ödemek zorunda kalan Ağrılı vatandaşlar duruma itiraz etmek için ARAS EDAŞ’ın yolunu tutarak itiraz ettiler.

Faturaların yüksek geldiğinden dert yanan vatandaşlar, geçen aylara nazaran sayaç değişiminden sonra faturasının yaklaşık 3 kat daha fazla geldiğini belirterek, “ Ben ailemle birlikte yaşıyorum. Evde 3 kişiyiz. Kullandığımız cihazlar ve ampul sayısı belli. Sayaçlar değişmeden önceki dönemlerde aylık faturamız en fazla 160-180 lira arasındaydı.

Ancak sayaçların değişmesinden sonra faturamız bir anda 3 kat arttı. En son bize gelen fatura 500 lira. Bu durum bizleri oldukça rahatsız etti. Bir anda bir faturanın bu kadar artması hiç adil değil. Hadi zam geldi diyelim. Yüzde 300 zam olamaz. Hadi bizler yine iyi durumdayız. Çevremizde, komşularımızda 1000 ile 5000 lira arasında fatura çıkan insanlar var. Böyle bir ortamda insanlar elektrik faturasına çalışmak durumunda kalıyor. Zaten vatandaşın durumu ve geliri ortada.

Yine birçok yerde sayaçların yanlış takılmasından dolayı mağdur olan insanlarımız var. Bu duruma itirazda edemiyoruz. Bizden önce faturaların ödenmesini daha sonra itirazda bulunmamız isteniyor. Bizler hiçbir zaman kaçak yada başka bir şekilde elektrik kullanmadık. Her zaman düzenli bir şekilde borcumuzu da ödüyoruz. Ama dediğim gibi bu faturalar çok fazla geliyor ve bizim için çok büyük maddi külfet. Çok fazla zorlanıyoruz ve mağduruz vatandaş olarak. Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz.” dediler.

Öte yandan hem haber merkezlerini arayan hem de ARAS EDAŞ’a sorunun çözümü için giden onlarca vatandaşta mağdur olduklarını dile getirirken, yetkililerin bu konuda gerekli adımları atmalarını istedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.