DOLAR 32,5387 0.15%
EURO 35,0103 -0.06%
ALTIN 2.437,230,05
BITCOIN 20985640,43%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrılılar Sabah Namazında Camilerde Buluştu 

Ağrılılar Sabah Namazında Camilerde Buluştu 

ABONE OL
18:03 | 04 Ocak 2022 18:03
Ağrılılar Sabah Namazında Camilerde Buluştu 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanlığınca “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” etkinliği kapsamında 2022 yılının ilk namazında Türkiye geneli tüm camilerde sabah namazı buluşmaları düzenlendi. Bu kapsamda Ağrı İl Müftülüğü tarafından Hacı Halis Ünsal Camii’nde “Sabah Namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız” sabah namazı buluşması düzenlendi. 

Cami görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunması ve yapılan zikirlerle başlayan programda Ağrı İl Müftü yardımcısı Kemal Arpacı’nın kıldırdığı namaz sonrasında Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun sohbetiyle devam etti. 

Müftü Topçu, ‘‘Cenab-ı Hak, insanoğlunun dünyaya gönderiliş gayesini kendisine kulluk olarak beyan etmiştir. Allah’a inanan biz Müslümanların, bu gaye doğrultusunda yaşaması ve ahiret için çabalaması esastır. Resulullah (s.a.v.) buyuruyor ki: “Cennetin etrafı mekarihle (nefsin hoşlanmadığı şeylerle) sarılmıştır. Cehennemin etrafı da şehevi (nefsin arzuladığı, cazip) şeylerle sarılmıştır.” Bizler kulluk vazifemizi layıkıyla yerine getirebilmek için nefsimize hoş gelen haramlardan kendimizi korumalıyız. Kulluk için çıktığımız yolda sabit kalmak için sık sık nefis muhasebesi yaparak ilerlemeliyiz. Bir yılı daha geride bıraktık. Yapılması gereken geçen her anın iyi bir iç muhasebesini yapmaktır. İlahi emir ve yasaklarda iradeli olup nefis muhasebesi yaparak ilerlersek kulluğumuzu yerine getiren bir ümmet oluruz.’’ dedi. 

Üniversiteli gençlerin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen program yapılan duanın ardından çorba ikramıyla sona erdi. 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.