DOLAR 32,5966 0.35%
EURO 34,8247 0.21%
ALTIN 2.508,280,97
BITCOIN 20995682,98%
Ağrı
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrılı vatandaşlar, yetkililerin çalışmasını bekliyor!

Ağrılı vatandaşlar, yetkililerin çalışmasını bekliyor!

ABONE OL
17:36 | 29 Mart 2023 17:36
Ağrılı vatandaşlar, yetkililerin çalışmasını bekliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’nın merkeze bağlı Abide mahallesinde bulunan Mustafa Tekdal İlkokulu öğrencileri için servis taşımacılığı yapan servisçileri bozuk yollar isyan ettirdi.

Ağrı Merkez mahallelerinden olan Abide Mahallesinde bulunan Mustafa Tekdal ilkokulunda taşımacılık yapan okul taşıtı sürücüleri, bozuk olan okul yolundan dolayı mağdur olduklarını belirterek ayda bir bozuk yollardan dolayı araçlarının sanayilik olduklarını söylediler.

Defalarca yapılacak sözü verilmesine rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmadığını ifade eden şoförler, yetkililere çağrıda bulundu.

Sadece okula gidenlerin değil mahalle sakinlerinin de başka alternatif yol olmadığından dolayı bu bozuk yolu kullanmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, yolun bir an önce asfaltlanmasını istediler.

3 yıldır yapılacağı sözü verilmesine rağmen henüz yollarının yapılmadığını söyleyen mahalleli İbrahim Gökalp, “Bu mahallede oturuyorum, yolumuzun halini görüyorsunuz. Belediye başkanımız bu yolu yapacağını söyledi ama kaç yıldır bir çalışma yok. Bütün arabaların ön düzeni arızalı, şoför arkadaşlar da bozuk yollardan dolayı arabaların masrafına para yetiştiremiyor.

Her gün aynı mağduriyeti, aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Sanki burası bir vilayet değil bir köy, eğer burası köyse köy statüsünde olsun, eğer mahalleyse mahalle statüsünde olsun. Yıllardır buraya daha bir yol yapılmadı, gelip kum serpiyorlar o da bir yağmurda çamur olup gidiyor. Alternatif bir yol da olmadığından dolayı mecbur bu yolu kullanmak zorunda kalıyoruz. Yetkililerden isteğimiz, buraya bir el atsınlar, buraya bir asfalt döksünler. Arabalarımız gidip gelmiyor, çok mağduruz. Ağrıda asfalt patenti açıldı 3 yıldır gelip yapacağız dediler ama gelen olmadı.” dedi.

Şehir merkezinde olmasına rağmen yollarının köy yollarından daha kötü durumda olduğuna dikkat çeken servis şoförü olan Rüstem Yanar,  “İstiyoruz devlet yollarımızı yapsın. Köy yolları bile şehir yollarından daha iyidir. Belediye başkanımız kendisi gelsin bu çamura girsin, ondan sonra bizim halimizi düşünsün.

Bir ön düzen 4 bin TL olmuş, Milli Eğitim bize 7 bin TL veriyor, yarısından fazlası bu bozuk yollardan dolayı oluşan masraflara gidiyor. Burası bir devlet kuruluşunun önü, öğretmeni var, öğrencisi var, mahalle Sahinleri var, hepsi bu yolu kullanıyor, sadece biz servisçiler kullanmıyoruz.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.