DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069865-2,30%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AĞRILI ÜRETİCİLER TARLA GÜNÜNDE BULUŞTU

AĞRILI ÜRETİCİLER TARLA GÜNÜNDE BULUŞTU

ABONE OL
17:26 | 06 Temmuz 2020 17:26
AĞRILI ÜRETİCİLER TARLA GÜNÜNDE BULUŞTU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI-DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının Finanse ettiği Macar Fiği tohumu ile Tritikale Tohumu dağıtımı yapılarak ekimi yapılan alanlardan biri olan İlimiz Baloluk köyünde “Tarla Günü” etkinliği düzenlenerek hasat yapıldı.

“Tarla Günü” etkinliğine DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin, İl Müdür Yardımcıları ve İl Müdürlüğü personeli ve Üreticiler katıldı.
Etkinlikte açılış konuşması yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin; DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızın finanse ettiği; İlimiz merkez ve İlçelerin de 32 ton macar fiği tohumu, 96 ton tritikale tohumu olmak üzere toplam 128 ton yem bitkisi tohumunu 350 üreticimize dağıtarak 15-20 dekar alanlarda, toplam 6400 dekar alanda yeşil ot olarak biçilmek üzere ekimi yapıldı.

Protein bakımından zengin olan fiğ, nişaşta değeri yüksek olan tritikale ile birlikte yetiştirildiği için sindirimi kolay ve kaliteli bir kaba yem oluşmuştur.

İlimizde hayvancılığın daha da geliştirilmesi için önemli bir proje olan “ Yem Bitkileri yetiştiriciliğini yaygınlaştırma Projesi” kapsamında; Fiğ ve Tritikale tohumları karışık ekim yapmak için 2019 yılı kasım ayının ilk haftasında tohumları dağıtmış, gerekli bilgilendirme ve kontrolleri yapılarak ekimlerini yaptırtırmıştık. Bu gün memnuniyetle gelişimini ve verimini görüyoruz.

Yaklaşık iki yıldır yapmış olduğumuz bu çalışmalardan dolayı üreticilerimiz gayet memnun olduklarını dile getiriyor. Bu gün burada birlikte hasat yapacağız Başkanımızda bizi kırmayarak düzenlemiş olduğumuz etkinliğe katıldı. Kendisinden ilimiz çiftçisi adına desteklerini devamlı surette bekliyoruz. Katılımınızdan dolayı başta Başkanımız Adnan Demir olmak üzere herkese teşekkür ediyor hayırlı bir hasat dönemi diliyorum ”dedi.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir etkinlikte yatığı konuşmada; Bu günkü Tritikale Yem bitkisinin ve Macar Fiği karışımı ile ekilen ürünün hasadı münasebetiyle düzenlenmiş olan “Tarla Günü” nün hepinize hayırlı olmasını temenni ederim. İl Müdürünün de ifade ettiği gibi hayvancılık çıktısı alan iki ürün var birisi süt diğeri ise ettir. Biz hayvan başına süt miktarının 25 litreye kadar çıkabilmesinin karkas besicilik yapanlar için söylüyorum 350-400 kg arasına çıkması için kaba yem konusunda kaliteli ekim yapar ve uygun zamanda uygun makinalarla hasat yaparsak, yapmış olduğumuz üretimin karşılığını almış oluruz.
Biz bu güne kadar Doğu Anadolu Bölgesinde yaklaşık 900 ton Tritikale tohum bitkisi dağıttık. Tritikale soğuğa dayanaklı bir yem bitkisidir. Macar fiği ile karıştırıldığında hayvanlar için protein ve enerji bakımından yüksek bir ürün elde etmiş oluyoruz. Amacımız yapmış olduğunuz emeğin karşılığını fazlasıyla almanızdır. Yapılan Bu hasat döneminin hepinize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Tarla Günü” etkinliği hasat ile son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.