DOLAR 32,5853 0.21%
EURO 34,8093 0.41%
ALTIN 2.411,08-0,88
BITCOIN 21496790,26%
Ağrı
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’lı Özel Sporcu, Çocuk Evinden Dünya Şampiyonasına

Ağrı’lı Özel Sporcu, Çocuk Evinden Dünya Şampiyonasına

ABONE OL
18:39 | 09 Şubat 2020 18:39
Ağrı’lı Özel Sporcu, Çocuk Evinden Dünya Şampiyonasına
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel Sporcumuz Reşan Çetrez Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına Hazırlanıyor

Ağrı’da Çocuk Evleri Sitesinde koruma ve bakımımız altında bulunan çocuğumuz Reşan Çetrez Erzurum’da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonasında kayaklı koşu yıldızlar kategorisinde birincilik elde ederek şampiyon oldu.

Erzurum’da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonasında kayaklı koşuda yıldızlar kategorisinde birincilik elde eden 14 yaşındaki Reşan Çetrez, Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarılı olmak için çalışmalarını sürdürüyor.
İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesinde kalan Reşan Çetrez’in hayatı, uluslararası yarışmalarda önemli dereceleri bulunan beden eğitimi öğretmeni Yonca Karademir’in kendisini keşfetmesiyle değişti.
Çocuk Evleri Sitesi’nde görevli antrenör Karademir ile spora başlayan ve 2 yıldan bu yana ara vermeden antrenmanlarına devam eden özel sporcu, oldukça zor olan kayak branşındaki başarısıyla adından söz ettiriyor.

Milli takıma seçildi

Reşan Çetrez, Palandöken Kayak Merkezinde 14 Ocak’ta gerçekleştirilen ve 14 ilden 24 sporcunun katıldığı organizasyonda kategorisinde Türkiye şampiyonu olmayı başardı, milli takım kadrosuna seçildi.
Özel sporcu, evraklarının yetişmesi halinde İtalya’da yapılacak Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye’yi temsil edecek.

Karademir: Zoru Başardı

Özel sporcunun antrenörü Yonca Karademir, 2 yıldır Türkiye Kayak Şampiyonasına hazırlandıklarını belirterek, yarışmada Türkiye şampiyonu olduklarını anımsattı.
Reşan gibi özel bir sporcuyu yetiştirmenin çok fazla gayret istediğini ve yarışmalara Küpkıran Mahallesinde bulunan 2,5 kilometrelik pistlerde kış kayağı yaparak hazırlandıklarını anlatan Karademir, şunları kaydetti: ”Şimdiki hedefimiz, Dünya Şampiyonası. Zaten çalışmalarımız gösteriyor ki biz Dünya Şampiyonasında ilk 5 arasına gireceğiz. Ancak bizim hedefimiz şampiyon olmak. Hemen akabinde 2022 Paralimpik Oyunları’na katılım sağlamak. Kışın kayaklı koşu yüzde yüz kapasite isteyen bir spor. Biz önce atletizmle, dağ ve kuvvet antrenmanlarıyla gelişim sağlayıp bunu kış kayağıyla birleştirip müsabakalara hazırlandık. Zor bir süreçten geçtik. Reşan bunu çok istiyor, Allahın izniyle başaracağına inanıyorum”.
Özel sporcumuz Reşan Çetrez de hedefinin Avrupa ve dünya şampiyonlukları olduğunu ve hayallerine kavuşmak için yoğun çalıştığını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.