DOLAR 32,5939 0.36%
EURO 34,8629 0.35%
ALTIN 2.507,610,95
BITCOIN 21061411,43%
Ağrı
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrılı öğrenciler yarışmaya hazırlanıyor!

Ağrılı öğrenciler yarışmaya hazırlanıyor!

ABONE OL
13:50 | 29 Nisan 2023 13:50
Ağrılı öğrenciler yarışmaya hazırlanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Araştırma ve Geliştirme Merkezini ziyaret ederek, “Ağrı’nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması” çerçevesinde büyük finale hazırlanan öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi.

Ağrı Valiliği himayelerinde  Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hayrettin Atmaca Sağlık, Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı arasında il genelindeki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen ”Ağrı’nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması” ön eleme turunda başarılı olan ve büyük finale öğretmenleri gözetiminde hazırlanan öğrencilerin ürettiği robotlarını yerinde inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, üretilen ve yazılımı yapılan robotların hakkında bilgi aldı.

Öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet edip taleplerini dinleyen Kökrek, öğrencileri dijital çağın gereklerine göre yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, ”İnsana yön veren, insanlığı yücelten, hayatı anlamlandıran bir etkinlik olan eğitim; bireyin, toplumun ve insanlığın geleceği için son derece değerlidir. Özellikle, her geçen gün daha önemli hale gelen bilgi ve teknolojinin etkili olduğu günümüzde, eğitimin ve niteliğinin bu gelişmelere paralel olması büyük bir ihtiyaçtır. Yeni kuşakları; gerekli bilgi, beceri, anlayış ve kazanımlarla toplum yaşayışındaki yerlerini en iyi şekilde alması için hazırlarken, eğitimin nitelik ve kalite boyutu ayrı bir önem taşımaktadır.”dedi.

Öğrencilere hitaben konuşan Kökrek, ”Kendi toprağında köklenip dünyaya gölge veren bir çınar gibi büyüyen ve güçlenen güzel ülkemizi istikbale taşıyacak olan sizlersiniz. Kalplerindeki azim, ruhlarınızdaki adanmışlıkla çağa tanıklık eden değil, çağa liderlik eden bir nesil olacağınıza inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.