DOLAR 32,5437 0.19%
EURO 34,7309 -0.07%
ALTIN 2.485,880,08
BITCOIN 20739723,50%
Ağrı
19°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrılı öğrenciler İngilizce tiyatro gösterisi yaptı

Ağrılı öğrenciler İngilizce tiyatro gösterisi yaptı

ABONE OL
20:04 | 13 Nisan 2023 20:04
Ağrılı öğrenciler İngilizce tiyatro gösterisi yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valiliği himayelerinde Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında, lise öğrencileri İngilizce tiyatro gösterisi sahneledi.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılından itibaren Ağrı Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Okuyan Şehir Ağrı” projesi kapsamında Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi ve Naci Gökçe Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kitaplardan uyarlanan tiyatro gösterileri gerçekleştirildi.

Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri “The Tragedy of Faust” adlı eserden uyarlanan İngilizce tiyatroyu sahnelerken Naci Gökçe Anadolu Lisesi öğrencileri “Yaban” adlı kitaptan uyarlanan tiyatro oyununu sahnelediler. Tiyatroların akabinde Naci Gökçe Anadolu Lisesi müzik öğretmeni ve öğrencisi Anadolu Türkülerinden eserler seslendirdiler.

Konu hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdür Vekili İshak Hasanoğlu, “Proje kapsamında düzenlenen etkinlikler öğrencilerin hitap becerilerini ve yeteneği olanların bu becerilerini geliştirmelerini hedeflemektedir. Okunan kitaplarla ilgili düzenlenen tiyatro oyunları ile öğrencilerde işbirliği içinde ekiple çalışma ve sorumluluk alma becerilerini de geliştirir.

Proje kapsamında yürütülen bu tür sosyal etkinlikler öğrencilerde okuma alışkanlıklarını kalıcı hale getirmekle birlikte öğrencilerin topluluk önünde performans sergileme özgüveni ile beden dilini, vurgu ve tonlamaları uygun kullanma becerileri geliştirmelerini de sağlamaktadır” dedi.

Etkinliğe Vali Vekili Bülent Şimşek, Vali Dr. Osman Varol’un eşi Funda Varol, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İshak Hasanoğlu, şube müdürü Selahattin Bilgiç, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.