DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20783701,01%
Ağrı
19°

AÇIK

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrılı öğrenciler depremzedeler için soba ve hijyen malzemeleri üretiyor

Ağrılı öğrenciler depremzedeler için soba ve hijyen malzemeleri üretiyor

ABONE OL
16:14 | 15 Şubat 2023 16:14
Ağrılı öğrenciler depremzedeler için soba ve hijyen malzemeleri üretiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’daki meslek liselerinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için öğrenci ve usta öğreticiler soba ile hijyen malzemeleri üretiyor.

Ağrı il genelinde, Valilik ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde yürütülen yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar,  tır ve kamyonlarla deprem bölgesindeki illere gönderilmeye devam ediyor.

Kentte başlatılan yardım seferberliği ile Eleşkirt ilçesinde bulunan Mesleki ve Anadolu Lisesi öğrencileri ve usta öğreticileri depremlerden etkilenenlerin ısınma ihtiyacına katkı sunmak amacıyla varillerden soba üretirken, Merkez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Kimya Teknolojisi Bölümü öğrencileri de depremzedeler için dezenfektan, sıvı sabun, çamaşır suyu ve bulaşık deterjanı gibi hijyen malzemeleri üretiyor.

Öğrenci ve usta öğreticiler tarafından üretilen soba ve hijyen malzemeleri, valilik koordinesindeki kabul deposuna teslim edilerek tırlarla deprem bölgesine gönderiliyor.

Okullarda yapılan çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla öğrencileri ziyaret eden Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada, depremde hayatını kaybedenler için taziye dileklerinde bulunarak, “Bu felaketten sonra Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, buradaki vatandaşlarımızın yardımına 7/24 hazır olduğumuzu bildirmek isterim. Özellikle Ağrı Merkez TOBB Meslek Lisemizde dezenfektan, sıvı sabun, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı gibi hijyen malzemelerini hızlı bir şekilde öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte üretmeye başladık.

Burada günlük 3 ton ham maddeden bu ürünleri üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünleri de valiliğimiz himayesinde AFAD’ın depolarına gönderiyoruz. Bu depolardan da ürünlerimiz, deprem bölgelerine sevk ediliyor. Yine ilçelerimizde Eleşkirt Meslek Lisemizde depremin ilk gününden itibaren 37 bin ekmeği hızlı bir şekilde üretip deprem bölgelerine gönderdik. Yine bu okulumuzda günlük 10 bin ekmeğimizi de üretip deprem bölgesine sevk ediyoruz.

Ayrıca yine aynı okulumuzda vatandaşlarımızın ısınma ihtiyaçlarını karşılamak için soba üretimine başladık. Şuana kadar 280 adet sobayı teslim ettik. 1200 adet sobamızda şu anda hali hazırda üretiliyor. En kısa zamanda bu sobalarımızı da deprem bölgelerine göndereceğiz. Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2 tır gıda malzemesi de toparlayarak, öğretmen ve velilerimizin desteği ile yine AFAD koordinesinde depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere bu 10 ilimize sevkiyatını gerçekleştirdik. Bundan sonra da yine yardımlarımız hızlı bir şekilde devam edecektir.

Bakanlığımızın talimatlarıyla depremzede vatandaşlarımızdan Ağrı’ya gelecek olanların hem konaklama hem de eğitim ve öğretim olanaklarından geri kalmamaları amacıyla tüm planlamalarımızı yapmış bulunmaktayız. Yine valiliğimiz  himayelerinde vefa destek grubunda 14 tane rehber öğretmenimiz görevlendirilmiş. Bu öğretmenlerimiz Ağrı’ya gelen bütün vatandaşlarımızı ziyaret edip, onların bütün ihtiyaçlarını tespit ederek bunların giderilmesi notasında ilgili kurumlara iletmektedir. Tekrardan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tüm ülkemizin başı sağ olsun.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.