DOLAR 38,0087 0.47%
EURO 41,3664 0.26%
ALTIN 3.705,160,08
BITCOIN 3189582-2.76863%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Ağrılı Muhammed Taha, 10 yaşında hafız oldu!

Ağrılı Muhammed Taha, 10 yaşında hafız oldu!

Sadece 4 ayda Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olan 10 yaşındaki Ağrılı Muhammed Taha Aşantuğrul, Ağrı'da düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda birinci olurken, Doğu Anadolu Bölge Yarışması'nda ise ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

ABONE OL
16:46 | 04 Şubat 2025 16:46
Ağrılı Muhammed Taha, 10 yaşında hafız oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Sadece 4 ayda Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız olan 10 yaşındaki Ağrılı Muhammed Taha Aşantuğrul, Ağrı’da düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olurken, Doğu Anadolu Bölge Yarışması’nda ise ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Ağrı’da yaşayan 10 yaşındaki ortaokul öğrencisi Muhammed Taha Aşantuğrul, 4 ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafızlık eğitimini tamamladı. Küçük yaşına rağmen gösterdiği bu büyük başarı, ailesi ve çevresi tarafından takdirle karşılandı. Hafızlığını tamamladıktan sonra Ağrı’da düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Muhammed Taha, ardından katıldığı Doğu Anadolu Bölge Yarışması’nda da ikinci olarak önemli bir derece elde etti.

Hafızlık sürecinde en büyük destekçisi olan babası Hafız Cesim Aşantuğrul’un rehberliğinde eğitimini sürdüren küçük hafız, aynı zamanda 9 yaşındaki kız kardeşini de hafızlık yolunda hazırlıyor. Kendi başarısını ve sürecini anlatan Muhammed Taha, sabah namazlarından sonra yoğun bir şekilde çalışarak bu başarıya ulaştığını belirterek, “Hafızlık yapmak kolay bir süreç değil, özellikle 4 ay gibi kısa sürede tamamlamak gerçekten zor. Ancak hem okulumla birlikte hem de hafızlık eğitimimi aksatmadan ilerledim. Sabah namazından sonra büyük bir inanç ve azimle çalıştım. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda önce Ağrı’da birinci, ardından Doğu Anadolu Bölge Yarışması’nda ikinci oldum. Okulumu hiçbir zaman bırakmadım ve derslerimde de başarılı oldum. Gelecekte akademisyen olmayı hedefliyorum ve en büyük hayalim umreye gitmek.” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Muhammed Taha Aşantuğrul’un kısa sürede elde ettiği bu büyük başarı, çevresindeki birçok kişiye ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ