DOLAR 32,3773 0.16%
EURO 35,0386 -0.1%
ALTIN 2.323,830,20
BITCOIN 2267740-0,51%
Ağrı

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrılı Mahmut Öztürk’ün çilesi bitmiyor!

Ağrılı Mahmut Öztürk’ün çilesi bitmiyor!

ABONE OL
15:47 | 12 Mayıs 2023 15:47
Ağrılı Mahmut Öztürk’ün çilesi bitmiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da kızı Berfin Öztürk ile birlikte 14 yıldır bir barakada yaşayan akciğer hastası Mahmut Öztürk, Ağrılı hemşerilerinden yardım bekliyor.

Ağrı ilimiz Kurtuluş Mahallesinde dededen kalma damı akan bir barakada 14 yıl boyunca çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Baba Mahut Öztürk, akciğer hastalığının yanı sıra önceden geçirmiş olduğu iş kazası nedeni ile 6 tane ağır ameliyat geçirdiğini ve vücudunun çeşitli yerlerinde bulunan platinler nedeni ile de iş yapmakta zorlandığını ifade etti. El arabası ile hamallık yaparak ve çöplerden topladığı atık malzemeleri satarak geçinmeye çalıştıklarını kaydeden Öztürk, her geçen gün sağlık durumu kötüye gittiği için bu işi de yapamadığını belirtti.

Kızının öğrenci olduğunu ve ihtiyaçlarını karşılayamadığı için geleceğinden endişe ettiğini ifade eden Öztürk, kaldıkları barakada İyilik Derneği Ağrı Şubesi tarafından başlatılan tadilatın bir an önce bitmesi için desteğe ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Akciğerlerinde tümör olduğunu ve bir an önce ameliyat olması gerektiğini aktaran Öztürk, yetkililerden ve hayırseverlerden, “Ağrı merkez Kurtuluş Mahallesinde oturuyorum. Benle kızım 14 yıldır yalnız yaşıyoruz. Evimiz yıkık ve çok eski. Maddi durumum ve sağlığım kötü durumda. Branda ve naylonla evin üzerini örttüğümüz halde yine de yağmur ve çamur içerisinde yatıp kalkmak zorunda kalıyorduk. El arabası ile hamallık yaparak geçinmeye çalışıyorum. Çöp topluyorum. Kızım öğrenci. 15 yaşında. Kızımın okul masraflarını da karşılayacak durumum yok. Kendim geçirmiş olduğum bir iş kazası nedeni ile 6 tane ağır ameliyat geçirmek durumunda kaldım. Ayağım ve kafamda platin var.

Şimdide bütün bu sıkıntılarımızın yanında bir ağır ameliyat daha geçirmem gerekiyor. Akciğerlerimde tümör var. Ameliyat zamanımda geldi geçti. Ama maddi durumum ve şartlarımız iyi olmadığı için hastaneye gidemedim. Ama şu anda bunlardan çok ben kızımın geleceğini düşünüyorum.

Bunun için endişeleniyorum. Kimsemiz yok. Bir annem ve kardeşim var ama onlarda ancak kendilerine yetebiliyorlar. Ben kızımın dışarıda kalmasını istemiyorum. Şu ana kadar Kızılay’dan aldığımız sıcak yemek ve belli dönemlerde sosyal yardımlaşmadan aldığımız 300 ile 500 lira arasındaki yardımla idare ediyoruz. Şimdide Ramazan ayında kızımı yemek alırken gören İyilik Derneğinden ablamız geldi sağ olsunlar evimizde tadilat başlattılar. Bize yardım ediyorlar. Allah onlardan razı olsun. Gerçekten çok zor durumumuzda melek gibi karşımıza çıktılar.

Evimizde hiçbir şey yok. Sadece 6 tane yırtık halı ve iki yatak var. Evde zaten ev değil. Bir baraka. Yıkılmış, yağmur, çamur içinde kalıyorduk. Bu barakada bize dedemden kalmış. Şu an evde çalışma başlatılmış ama yeterli değil. Hastaneye gitmeden kızımın dışarıda kalmasını istemiyorum.

Benim acilen ameliyat olmam gerekiyor. Akciğerimde tümör var. İmkanlarım olmadığı için ameliyat olamıyorum. Her şeyden önce sağlığıma kavuşup, bir iş bulup çalışmak ve kızıma iyi bir gelecek hazırlamak. Ama şu anda öyle bir imanım yok. Hem devletimizden hem de hayırsever vatandaşlarımızdan Allah rızası için bize yardım eden ablamıza destek olsunlar ve evimizi bir an önce yapsınlar. Eşya konusunda ise çok bir şey itemiyoruz. Bizi idare etsin yeter. Sonrada tedavimi olduktan sonra iyi bir iş bulup çalışmak istiyorum.”

Mahmut Öztürk ve kızı Berfin’in yaşam mücadelesi verdikleri barakada tadilat başlatan İyilik Derneği Ağrı Şube Başkanı Hülya Polat ise yaptığı açıklamada, baba ve kızın bir nebzede olsa rahata kavuşması için desteğe ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Biz Ramazan ayında mağdur aileleri tespit etmek için saha çalışması yapıyorduk. Araçla ara sokakları gezerken burada yolda Berfin kızımız ile karşılaştık. Kendisine yetim ve mağdur aile olup olmadığını sorduk. Yetim kimse tanımadığını ama mağdur bir aile bildiğini söyledi.

Kim olduğunu sorunca da gözleri dolarak, kendilerinin olduğunu söyledi. Alıp bizi kendi evlerine getirdi. Eve geldiğimizde ev çok kötüydü. Yaşanılabilecek bir ev değildi. Bunun üzerine kendilerine söz verdik ve yağmurlu havalar düzelince evlerini yaptıracağımıza. Evin tavanı çökmüştü. Onlarca böcek vardı. Şu an havalar düzeldi ve evde çalışmalara başladık. Ancak yardım miktarında istediğimiz seviyeye ulaşamadık.

Şu an evde tadilata başladık. Evin çatısını yapacağız, sıvasını ve zeminini yapacağız. Evin dış kapısı yoktu. Lavabonun kapısı yok.

Niyetimiz evi ilk başta tamamen yıkıp yeniden bir ev yapmaktı. Ancak çok yüksek bir fiyata mal olduğu için gücümüz yetmedi. Bu büyüklükte bir destek de bulamadık. O yüzden şu an sadece tadilatını yapıyoruz.

Ama bu tadilatta bir yere kadar götürür. Aslında yeniden bir ev yapılması çok daha güzel olurdu. Niyetimiz yaşanılabilir bir ev yapmak ve içerisine gerekli eşyaları koyabilmek. Çünkü evde hiçbir eşyada yok. Sadece halılar, döşek ve yorgan var.

Halkımızdan destek bekliyoruz. En azından Berfin kızımız için bir yatak bir dolap alabilirsek çok iyi olur. Burada en önemli olan ise baba hasta. Babanın akciğerlerinde tümör var. Ev tadilatından sonra ameliyat olması gerekiyor. İnşallah sağlığına kavuştuktan sonrada bir işe girip çalışması gerekiyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.