DOLAR 32,4764 -0.21%
EURO 34,9555 0.32%
ALTIN 2.437,300,60
BITCOIN 20967470,03%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’lı İş Adamı Sağın,Devletin Üreticileri Koruması Gerekiyor

Ağrı’lı İş Adamı Sağın,Devletin Üreticileri Koruması Gerekiyor

ABONE OL
11:53 | 31 Ekim 2019 11:53
Ağrı’lı İş Adamı Sağın,Devletin Üreticileri Koruması Gerekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zor zamanlar yaşayan ayakkabı sektöründe, konkordato sebeplerinin araştırılması gerekiyor diyen, Pames A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Sağın,devletin üreticileri koruması gerektiğini belirtti.

Son günlerde ayakkabı sektöründe ardı ardına yaşanan konkordatoların öz sermayesi olmayan markaların bilinçsizce yatırımlarından kaynaklandığını belirten Pames A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Sağın, devletin üreticileri koruması gerektiğini belirtti.

‘Mağaza yarışı…’

Konkordato sebeplerinin araştırılması gerektiğini kaydeden Sağın şöyle devam etti:

“Ayakkabı devleri neden gitti sorusunu kimse sormuyor. Bu markalar her AVM’de bir mağaza açtılar. Bir mağaza yarışı başladı. Gün öyle bir noktaya geldi ki, bu arkadaşlar öz sermaye eksikliğinden dolayı işlerini yürütemez hale düştüler.”

Türkiye’de ayakkabı sektörünün en büyük sıkıntısının yan sanayi olduğunu söyleyen Sağın, “Teknolojinin yeterli olmaması nedeniyle yatırımlarımızı teknolojinin en fazla gelişmiş olduğu Uzakdoğu’ya kaydırmak zorunda kaldık. 2017’ye kadar Türkiye’de ayakkabı teknolojisi yerini buldu. Biz de krizlerden önce yerli ve milli olma kararı verdik. 2019’da ürünlerimizin yüzde 80’i yerli ve milli olacak” dedi. Sağın, en bilinen markalarının M.P., M.P Clup ve çocuk ayakkabısında da M.P One olduğunu, Türkiye’de birçok markanın da tedarikçisi olduklarını kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.