DOLAR 32,6032 0.39%
EURO 34,7999 0.17%
ALTIN 2.503,270,77
BITCOIN 21100635,90%
Ağrı
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’lı İş Adamı Babasının Adını Yaptırdığı Camide Yaşatacak

Ağrı’lı İş Adamı Babasının Adını Yaptırdığı Camide Yaşatacak

ABONE OL
18:41 | 30 Kasım 2019 18:41
Ağrı’lı İş Adamı Babasının Adını Yaptırdığı Camide Yaşatacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’lı hayırsever iş adamı Şinasi Ünsal’ın, babası merhum Hacı Halis Ünsal adına yaptırdığı cami bugün ibadete açıldı.

İş adamı Şinası Ünsal’ın  Ağrı’ya olan bağlılığı ve yardımseverliğini, eğitime ve hayrata verdiği önemi daha önce de yaptırmış olduğu okul ve kuran kurslarına ilaveten bugün babası adına yaptırdığı cami ile devam ettiriyor.

Ağrı Valisi Süleyman Elban, açılışta yaptığı konuşmada, iş adamı Şinasi Ünsal’ın geçen yıl kendisini ziyaret edip bir cami yapmak istediğini söylediğini anlattı.

Talebin üzerine kendilerine cami yeri için arsa tahsis ettiklerini belirten Vali Elban, şöyle konuştu:

“Bir sene gibi kısa bir süre içerisinde cami ve külliyesini tamamlayarak insanlarımızın istifadesine sundu. Camiyle ilgili birkaç güzel şey de oldu. Birincisi, bizim insanımız ekonomik nedenlerle ilini terk edip gitmek zorunda kalıyor. Ama İstanbul, Bursa ve diğer şehirlerde karşılaştığımız Ağrılı hemşehrilerimizin yüreğinin yarısı burada. Elinden geldiğince ilinin fakirine bir şeyler yapmaya çalışırken, yakınlarını desteklemeye çalışırken aynı zamanda sadakayı cariyeleriyle de illerinde eserler üremeye çalışıyorlar. Bu camide o anlamda çok önemli. Ben bu hayırlı işi yaptıkları için Şinasi Bey ve Ünsal ailesine teşekkür ediyorum.”

Programda konuşan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Belediye Başkanı Savcı Sayan da Ünsal ailesine teşekkür etti.

İş adamı Şinasi Ünsal da camilerin önemini anlatarak, “Camimiz 650 kişi kapasiteli olup ayrıca 300 kişilik erkek taziye evi, şu an aramızda bulunan annem Kıymet Ünsan adına da 200 kişilik bayan taziye evi ile birlikte 150 kişi kapasiteli Kur’an kursu eserlerini tamamlayarak açılışını yaptık. Cami Osmanlı mimarisiyle yapılmıştır. Şehrimizin iklim koşulları göz önüne alınarak imar edilmiştir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle hizmete giren camide namaz kılındı.

Program, caminin taziye evinde verilen yemekle son buldu.

    

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.