DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2078088-1,19%
Ağrı
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da,Tarım Ve Orman Şurası Ön Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Ağrı’da,Tarım Ve Orman Şurası Ön Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

ABONE OL
19:02 | 19 Temmuz 2019 19:02
Ağrı’da,Tarım Ve Orman Şurası Ön Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla 17 Temmuz 2019 tarihinde açılış toplantısı düzenlenen ve Ekim ayında yapılacak olan, Türkiye’nin en geniş katılımlı sektör istişare platformu olması hedeflenen “III. Tarım ve Orman Şurası’nın” Ağrı İli Ön Değerlendirme Toplantısı 19 Temmuz 2019 tarihinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Konukevi’nde gerçekleştirildi.

Ağrı İlinin tarımsal alanda mevcut durumu, güçlü ve zayıf yönleri, geleceğe yönelik hedef ve stratejileri üzerine tüm sektör paydaşlarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya;

İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN, DSİ 85. Şube Müdürü Metin Demir, T.M.O Müdürü Mahir Şahin, Et ve Süt Kurumu Müdür Yrd Hasan Keskin, Ağrı Meteoroloji Müdürü, Burak Güngör, Ağrı Pancar Koop. Müdürü, Metin Çanakçı, Ağrı Zirai Karantina Müdürü Levent Büyükkarakuş, 2660. Ağrı T.K.KOOP Müdürü Ünal Kavurmacı TKDK İl Koordinatörü Murat Keskin, Hamur T.K.KOOP Müdür Yrd Melahat Kavurmacı, Ağrı Damızlık Süt Yetiştiricileri Birliği Müdürü Ahmet Ok, Ağrı Damızlık Süt Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Polat, Tutak Ziraat Odası Başkanı Muhyittin Yıldırım, Eleşkirt Ziraat Odası Başkanı A.Rahman Dırbo Tarım ve Orman İlçe Müdürleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Şube Müdürleri ile önder çiftçilerimiz katılım sağladı.

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN toplantının açılış konuşmasında düzenlenecek olan Tarım ve Orman Şura’sının önemine değinerek; “Türkiye’de tarımsal üretimi ve orman ürünleri üretimini arttırmak, güvenilir gıda teminini, doğal kaynaklarımızın etkin ve sürdürülebilir kullanımını, çiftçilerimizin refahını ve planlı üretimi sağlayacak çalışmalar yapmak ve stratejiler geliştirmek üzere Bakanlığımızca düzenlenen III. Tarım ve Orman Şurası ülkemiz tarım ve ormancılığına dair 25 yıllık yol haritasını belirleyecektir. Bu amaçla düzenlenecek olan Şura’ya kadar geçecek sürede 21 adet çalışma grubunda; öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bakanlığımız personelleri, Bakanlığımız harici kamu kurum ve kuruluşlarından katılmak üzere toplamda 882 kişi görev alacaktır. Ayrıca Türkiye’nin en büyüğü olacak Şura kapsamında Bakanlığımızca oluşturulan www.tarimormansurasi.gov.tr web sitesinde “Görüşünü Bildir Platformu” ile önerisi ve katkısı olan tüm vatandaşlarımızın fikirlerine ulaşılacaktır. Bizlerin de ilimiz tarımının mevcut durumu, güçlü ve zayıf yönleri, geleceğe yönelik hedef ve stratejileri üzerine istişarede bulunacağımız bu toplantının ilimiz ve ülkemiz tarım ve ormancılığına katkı sağlamasını temenni ediyorum.” dedi.

Toplantıda yapılan sunumda III. Tarım ve Orman Şurası, Şura’nın hedefleri, Ağrı İli’nin gıda, tarım ve hayvancılık alanındaki mevcut durumu, ilin tarımsal açıdan güçlü ve zayıf yönleri ile geleceğe yönelik hedef ve stratejileri içeren bilgiler katılımcılara aktarıldı. Sunumun ardından sektör temsilcilerinin öneri ve görüşleri ile görülen eksiklikler, sorunlar ve çözüm önerileri daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletilmek üzere rapor edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.