DOLAR 32,3784 0.16%
EURO 34,9980 -0.3%
ALTIN 2.324,360,22
BITCOIN 2260128-0,77%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’dan deprem bölgesine yardım gidiyor!

Ağrı’dan deprem bölgesine yardım gidiyor!

ABONE OL
11:40 | 07 Şubat 2023 11:40
Ağrı’dan deprem bölgesine yardım gidiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimizde Ağrı Valiliği ve Ağrı Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen depremden etkilenen yerler ve vatandaşlara ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, afet bölgesine ayni bağışta bulunmak isteyen vatandaşların yardımlarının toplanacağı (ASYA) Afet Acil Sosyal Yardım Merkezi’ni ziyaret ederek yetkililerden merkezin kapasitesi hakkında bilgi aldı.

Ağrı Valisi Dr. Varol başkanlığında Belediye Başkan Vekili Ayten Karakoç, vali yardımcıları ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla deprem bölgesindeki yaraların hızlıca sarılması amacıyla kamu kurumları ve STK’larla eldeki tüm imkanların görüşüldüğü 2. İstişare Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Ağrı’da başlatılan “Yardım Kampanyası”nın etkili bir şekilde yürütülmesi, deprem bölgesine gönderilen personel ve araç sayılarının artırılması, Kızılay kan bağış noktalarının sayısının artırılması konuları başta olmak üzere birçok konu görüşüldü.

Ağrı’dan deprem bölgesine gönderilmek üzere;

Su,

Kuru gıda,

Devam sütü,

Mama ve benzer

Temel ihtiyaçların kolileme çalışmalarının yapıldığı Türk Kızılay Ağrı Şubesini ziyaret ederek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Dr. Varol, enkaz altından yaralı olarak kurtarılan ve tedavi altına alınan vatandaşların kan ihtiyacının karşılanması için aktif olarak hizmet veren Kızılay kan bağış merkezini ziyaret ederek, kan bağışında bulunan vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Deprem bölgelerine gönderilmek üzere Ağrı’daki STK’lar tarafından yapılan yardım faaliyetlerini yakından takip etmek üzere Beşir Derneği Ağrı Şubesi’ni ziyaret eden Ağrı Valisi, yardımların valilik aracılığıyla tek elden gönderilmesini ifade etti.

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “Depremden etkilenen bölgelerimize yardımların koordinasyon içerisinde ulaştırılması çok önemli. AFAD Koordinasyonunda, valiliğimiz ve belediyemiz tarafından başlatılan ayni yardım kampanyasına hemşerilerimizin ve STK’ların desteğini bekliyoruz.” dedi.

Aynı zamanda Ağrı Valiliği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Valiliğimiz tarafından depremzede vatandaşlarımız için başlatılan yardım kampanyasına kullanılmamış malzemelerin getirilmesi hepimiz için büyük önem taşımakta olup göstermiş olduğunuz hassasiyete teşekkür ederiz.” denildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.