DOLAR 32,3791 0.18%
EURO 34,9922 -0.26%
ALTIN 2.324,060,21
BITCOIN 2262631-0,96%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’dan deprem bölgeleri için 4 araç daha yola çıktı!

Ağrı’dan deprem bölgeleri için 4 araç daha yola çıktı!

ABONE OL
13:14 | 10 Şubat 2023 13:14
Ağrı’dan deprem bölgeleri için 4 araç daha yola çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem için yürütülen çalışmalarda başlatılan yardım organizasyonları kapsamında Ağrı’da toplanan ihtiyaç malzemeleri 2’si tır olmak üzere 4 araca yüklenerek yola çıkarıldı.

Meydana gelen depremlerde şuana kadar 18 bin 342 can kaybı yaşanırken, 74 bin 242 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Depremin büyük olması nedeni ile tüm Türkiye’de çok ciddi bir yardım organizasyonu başlatılarak, yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Yürütülen yardım organizasyonları kapsamında da Ağrı’da kurumlar, STK’lar, esnaflar topladıkları yardımları deprem bölgelerinde ki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yola çıkardı.

Ağrı Umut Kervanı Derneği tarafından kentte başlatılan yardımlar kapsamında toplatılan nakdi, su, ayni ve kıyafetlerden oluşan yardım kolileri yüklenilen kamyon ile deprem bölgelerine doğru yola çıktı.

Yürüttükleri çalışmalar kapsamında kısa bir açıklama yapan Ağrı Umut Kervanı Derneği Başkanı Arif Yılmaz, “Afet bölgesindeki yaraların sarılması için elimizden geldiğince, hayırseverlerin ulaştırdığı yardımları bekletmeden hemen yola çıkarıyoruz. Bu aracımız ile birlikte 4’üncü aracımızı yola çıkmış oluyor. Bu noktada bağışlarını bize ulaştıran ve bağışların toplanmasında efor sarf eden kardeşlerimizden Allah razı olsun.” dedi.

Ağrı Valiliği Koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmen, öğrenci ve velilerin bağışları Öğretmen Nurgül Gelturan Kız Meslek Lisesi pansiyonunda toplanarak yine öğretmenler, personeller ve usta öğreticiler tarafından tıra yüklenerek Kahramanmaraş’ a doğru yola çıktı.

Eskivan Caddesi’nde işyeri bulunan esnaflarda topladıkları gıda kolileri, giysileri ve acil ihtiyaç malzemelerini yükledikleri biri tır olmak üzere iki aracı yola çıkardı. Yola çıkan tır ve kamyon deprem bölgelerindeki koordinasyon merkezlerine ulaşacak.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.