DOLAR 32,5532 0.01%
EURO 34,9182 0.08%
ALTIN 2.429,670,00
BITCOIN 2168130-0,21%
Ağrı
18°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ağrı’daki STK’lar, İsveç’te Yaşanan Olayları Kınadı!

Ağrı’daki STK’lar, İsveç’te Yaşanan Olayları Kınadı!

ABONE OL
15:25 | 22 Ocak 2023 15:25
Ağrı’daki STK’lar, İsveç’te Yaşanan Olayları Kınadı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Sivil Toplum Platformu’nun 22.Başkanlar Kurulu Toplantısı, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un misafirliğinde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında İsveç’te yaşanan olaylar kınandı.

Ağrı’da 52 Sivil Toplum Kuruluşu’nun bir araya gelerek oluşturduğu Ağrı Sivil Toplum Platformu, 2023 yılının ilk toplantısını özel bir kafede gerçekleştirdi. Toplantıya Ağrı Valisi Dr. Osman Varol da davetli olarak katılım sağladı.

Açılış konuşmasında İsveç’te yaşanan olayları kınayan Platform Başkanı Av. Mehmet Salih Aydın, “İsveç’te kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e yapılan saldırıyı ASTOP ailesi olarak kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu eylemin bir nefret  suçu olduğunu  özellikle vurgulamak istiyoruz.

Batı, dönem dönem demokrasiden özgürlüklerden dem vurur. Ama İslam’a ait insanlığın kabul etmiş olduğu kutsal bir değere saldırıyı ifade özgürlüğü yada başka bir süslü cümlenin arkasına saklatıp buna bir meşruiyet kazandırmanın mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum. Bu saldırıyı keskin bir dille kınıyor, eyleme meşru zemin hazırlayan İsveç hükümetini de lanetlediğimizi belirtiyoruz.” dedi.

Ağrı Valisi Dr. Varol ise yaptığı konuşmada, “İsveç’te yaşanan olayları kabul etmek mümkün değil. Bunun arka planını, NATO ayağını ve bir çok etkeni hesap eden bir organizasyon olduğu aşikârdır. Ağrı halkı bu olaylara sessiz kalmadığı gibi bireysel olarak da bu olayı en sert dille kınıyorum.“ ifadelerini kullandı.

Ağrı’da birçok hükümet yatırımının gerçekleştiğini söyleyen ve kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Vali Dr. Varol, Ağrı’da yapılacak olan AVM sorusuna da cevaplayarak, “Ağrı’da geldiğim ilk günden bu güne kadar AVM yapılmasına yönelik eksikliğin farkındaydık. İki defa yapılan ihale farklı gerekçeler ile iptal edildi. Son yaptığımız ihalede ile Ağrı’nın AVM’ye kavuşmasını sağlamış olduk. İnşallah bir aksilik olmaz ise Nisan ayı içerisinde temeli atıp süreci birlikte takip edeceğiz.

Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığımız ile fizik tedavi hastanesinin açılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Tarım konusunda seracılıkta çok ciddi bir aşama kaydettik. Diyadin ilçemizde sera faaliyetleri, mermer, jeotermal enerji ve altın çıkarma çalışmaları sonrasında hem ciddi bir istihdam sağlanacak hem de Diyadin’in geleceği kurtulmuş olacak.” dedi.

Ağrı’da tekstil kent ile ilgili soruları da cevaplayan Vali Dr. Varol, ”Tekstilde önemli işler yapılmış. Bizde bu yatırımların üstüne koyarak tekstildeki istihdamı arttıracak çalışmalar yaptık. Özel sektörden bir firma gider diğer gelir. Şu anda on üç ayrı firmanın bize yer talebi var. Bizim Eleşkirt ve Doğubayazıt ilçelerinin yanı sıra Ağrı’da yeni açtığımız tekstil alanları var. Talep olmasa biz neden yeni inşaatlar yapalım. Bunun anlamı tekstilde önemli bir yere geleceğimizdir. Hedeflediğimi gibi gider ise bizim yirmi bine yakın istihdam hedefimiz hala devam ediyor. Bu bir süreç meselesidir.“ dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.