DOLAR 32,5506 0.1%
EURO 34,9204 0.66%
ALTIN 2.432,420,00
BITCOIN 21730560,77%
Ağrı
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’daki ‘Kodlağrı Projesi’ne ilgi büyük!

Ağrı’daki ‘Kodlağrı Projesi’ne ilgi büyük!

ABONE OL
20:58 | 28 Mart 2023 20:58
Ağrı’daki ‘Kodlağrı Projesi’ne ilgi büyük!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valiliği himayesinde ve Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen ‘KodlAğrı Projesi’ kapsamında öğrenciler için okullarda açılan kurslara rağbet büyük.

Ağrı genelinde açılan kurslar hakkında bilgiler veren Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, “Valiliğimiz himayelerinde müdürlüğümüzce 2017 yılından itibaren yürütülen KodlAğrı projesinde amacımız öğrencilerimizi, bilgisayar kullanım becerileriyle donatıp tüketen değil üreten bireyler haline getirmek ve teknolojiyi yakından takip eden çocuklarımıza kodlamayı öğreterek, sadece bilişim uygulamaları kullanan değil, yeni uygulamalar üretebilen bir nesil yetiştirmektir. Bu amacımıza ulaşabilmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediliyor.

Okullarımızda, Bilişim Teknolojileri dersinde öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize birçok program hakkında bilgiler vererek uygulamalı olarak çalışmalar yapılıyor. Böylece öğrencilerde problem çözme yeteneğini artırıp sistematik düşünmesi sağlanıyor ve yalnızca yaptıkları meslekte değil, yaşamlarının tümünde fark yaratmalarına yardımcı olunuyor. Bu alanda kendilerini geliştirip ileri düzey kodlama eğitimine sahip olmak isteyen öğrenciler için ise KodlAğrı Projesi kapsamında açılan kurslara büyük ilgi gösteriyor ve katılım sağlıyor. Alanında uzman öğretmenler tarafından açılan Python, Java ve Photoshop kurslarına katılım sağlayan öğrenciler bu kursların bitmesiyle beraber C#, PHP ve Arduino kurslarına devam ediyorlar.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.