DOLAR 32,5937 0.36%
EURO 34,8698 0.37%
ALTIN 2.504,480,82
BITCOIN 20970440,87%
Ağrı
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’daki Bakan Bozdağ’dan Çarpıcı Açıklamalar Geldi!

Ağrı’daki Bakan Bozdağ’dan Çarpıcı Açıklamalar Geldi!

ABONE OL
17:38 | 25 Haziran 2022 17:38
Ağrı’daki Bakan Bozdağ’dan Çarpıcı Açıklamalar Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak, çeşitli incelemelerde ve bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Ağrı’da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bozdağ Ağrı’da yaptığı konuşmada AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘3. kez aday olabilir mi’ tartışmalarına değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığının önünde herhangi bir engel olmadığını söyleyerek, “Erdoğan’ın adaylığı önünde bir engel yok, 2023’te ikinci adaylığı olacak.” ifadelerini kullandı.

Ağrı’da ziyarette bulunduğu esnada açıklamalar yapan Bozdağ, “Tartışılan bir konuda Adalet Bakanı’nın hele anayasa ve hukukla ilgili bir konuysa konuşması kadar doğal bir şey olamaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘2023 seçimlerinde aday olamaz’ tartışmasını Millet ittifakı, bileşenleri ve onlara destek verenler televizyonlarda, gazetelerde, değişik mekanlarda yapıyorlar. Siyasiler de yapıyor, herkes yapıyor. Onlar tartışıyor bu konuyu. Biz tartışmaya açmadık.

Onun için ben şunu da ifade edeyim. Sayın Cumhurbaşkanımızı 2023 seçimlerinde yenemeyeceğini anlayanlar umutlarını Cumhurbaşkanımızın anayasal ve yasal adaylığını engellemeye bağlamış durumdadırlar. Bu fevkalade onlar için üzüntü verici bir durumdur. Meydana çıkmaktan, adil bir yarışa katılmaktan, milletin hakemliğine başvurmaktan ve milletin verdiği karara rıza göstermekten bu kaçındıklarını gösteriyor.

Anayasa ne diyor, cumhurbaşkanı seçimi statüsü, değişikliği ilk seçimde yürürlüğe girer. Bu değişikliğe göre Başkan Erdoğan ilk defa 2018’in 24 Haziran’ında seçildi. 2 defa seçilemez kuralı burada işlemeye başlıyor. 2023’te yapılacak seçim Başkan Erdoğan’ın 2. seçimi olacaktır.” dedi.

Bahçeli, Soylu ve son olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güneme getirdiği ‘idam’ tartışması hakkında da konuşma yapan Bozdağ, “Biz de bu cezaların tekrar ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Çalışmalara başladık, tamamlandığında açıklayacağız.” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, “Orman yangınları her bir vatandaşımızı derinden üzmektedir. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımız dün yaptığı açıklamayla mevcut cezaların yeterli olmaması konusunda kanaatini ortaya koydu. İdam dahil her değerlendirmenin ortaya konmasını istedi. Orman yakanların alt ceza sınırı 10 yıldan başlıyor üst sınıyor. Terör örgütleri için 20 yıldan başlıyor. Biz de bu cezaların tekrar ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Çalışmalara başladık, tamamlandığında açıklayacağız.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.