DOLAR 32,4764 -0.21%
EURO 34,9555 0.32%
ALTIN 2.437,300,60
BITCOIN 20967470,03%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’daki avukatlar iftarda buluştu

Ağrı’daki avukatlar iftarda buluştu

ABONE OL
23:50 | 05 Nisan 2023 23:50
Ağrı’daki avukatlar iftarda buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü nedeni ile düzenlenen iftar programında Ağrı’daki avukatlar bir araya geldi.

Özel bir restoranda düzenlenen programda, Ağrı Baro Başkanı Avukat Serdar Günakın, iftar sonrası yaptığı konuşmada, 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinde hayatını kaybedenleri anarak, başsağlığı dileklerinde bulundu.

Konuşmasının devamında avukatlık mesleğinin, tarihsel süreç içerisinde yaşanan gelişmelerdeki önemine dikkat çeken Günakın, “Mensubu olduğumuz Ağrı Barosu kurulduğu günden bu yana hukukun güven limanı, halkın savunma kalkanı, hakkını arayanın sığınağı olabildiyse eğer bunlar sizin sayenizdedir.

Ağrı Barosu olarak depremde göçük altında kalanın, barışçıl eylemde gözaltına alınanın, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet mağduru kadının yanında olmayı biz, bizden öncekilerden öğrendik, yarınlara bizler taşıyacağız. Biz, bu ilkede eşit yurttaşlık temelinde, kardeşçe bir arada yamak adına çözüm üreten, çözüm metodunun demokrasi, özgürlük, hakların tesliminden geçtiğine inanan güçlü bir baroyuz.

Ağrı Barosu, en çalkantılı dönemlerde bile yurttaşların sığınağı olmuş, Şenyaşar ailesinin yanında, Cizre’de, Roboski’de, Amed’de Tahir Elçilerde, İzmir’de Deniz Poyraz davalarında halkın ve hakkın yanında olmayı misyon olarak yüklenmiş ve bunu meslek ahlakının vecibesi olarak kabul etmiştir. Biz bu misyonu, baromuza mensup meslek büyüklerimizden, Şerafettin Elçilerden, Nurettin Yılmazlardan, Molierelerden, İngiliz ve Fransız Devriminin öncülüğünü yapan avukatlardan öğrendik. Bu misyon, artık baromuzun şiarı, düsturu, geleneğidir.

Sayın meslektaşlarım yakın zamanda gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde de Ağrı il ve ilçelerinde de seçim hukuku ve güvenliğinin teminatı da yine Ağrı Barosu olacaktır. Avukatlar olacaktır. Evet, Ağrı Barosu sadece yurttaşlık hukukunun güvencesi değil, yaşanan felaketlerde yurttaşların dert ortağı, can yoldaşı olabilmeyi başaran güçlü bir barodur. Yakın dönemde, deprem afeti ile verdiğimiz mücadelede Ağrı Barosu olarak verdiğiniz emek ve gayretler sadece meslektaşların değil, tüm Türkiye’nin gözleri önünde sizlerin sayesindedir.

Bu vesile ile Ağrı Barosu Deprem Koordinasyonunda emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyor, depremde yaşamını yitiren meslektaşlarımız ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına metanet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” dedi.

Baro Başkanı Günakın’ın konuşmasının ardından programda, meslekte 25 yılını tamamlayan avukatlar ile düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren, deprem bölgesindeki yardım organizasyonlarına gönüllü katılan avukatlar ve baronun emektar çalışanlarına plaket takdim edildi. Plaket takdiminden sonra, program sona erdi.

Programa Ağrı ve ilçelerinde çalışan avukatların yanı sıra Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Demirses, Ağrı Barosu eski başkanlarından Avukat Salih Aydın ve Avukat Ali Artuk katıldı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.