DOLAR 32,5841 0.13%
EURO 35,0568 0.48%
ALTIN 2.426,600,16
BITCOIN 2090496-3,95%
Ağrı
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ağrı’da veliler ve öğrenciler mağdur!

Ağrı’da veliler ve öğrenciler mağdur!

ABONE OL
16:47 | 08 Eylül 2022 16:47
Ağrı’da veliler ve öğrenciler mağdur!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda birçok sektörde yaşanan  fiyat artışları eğitim sektörünü de kötü etkiledi. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala güncellenen yeni okul minibüsü fiyatlarındaki yüksek artış velileri zor duruma düşürdü.

Geçtiğimiz yıl Ağrı’da yaklaşık 200-250 TL olan okul servisi tutarları, bu sene 500 ile 600 TL bantlarına yükseldi. Yükselen okul taşıtları fiyatları hem öğrencileri bununla birlikte öğrenci velilerini ciddi anlamda zorluyor.

Yüksek olan okul taşıtı fiyatlarından ötürü öğrencilerini yürüyerek göndereceklerini yada okula gönderemeyeceklerini söyleyen veliler mağdur olduklarını dile getirerek, “Servis ücreti geçen sene 250 liraydı, bu sene 550-600 diye konuşuluyor. Bu seneki servis fiyatlarından dolayı oldukça rahatsızız.

Biz servisçilere sorduğumuzda, yakıt diyor, mazot diyor, bizim de maddi konum yetersiz olduğundan şu şekilde diyoruz; ‘Yaya göndermeyi düşünüyoruz veya okula göndermemeyi düşünüyoruz.’ Yaya da gidemiyor mesafe baya uzak. İki şansımız var ya okula göndermeyeceğiz, veya yardımcı istiyoruz, yani bu şekilde mağduruz. Yetkililerden beklentimiz, kendi çocuklarını nasıl düşünüyorlarsa vatandaşın çocuklarını da düşünmeleridir.” dedi. 

Fırsatçılık yapılmaması için servisçilere çağrıda bulunan öğrenciler, “Ağrı’nın coğrafi şartları esasen zor, zaten kışın soğuk yaya gidemiyoruz. Servis tutarları 200 liraydı, 500 liraya kadar yükseltmişler. Bu sene okul servisleri zarar edecek aslına bakarsanız, toplu taşıtlarda kalabalıklaşma daha çok olacak, belediyenin toplu taşımaları da aslına bakarsan yetmiyor, oldukça azca sayıda otobüs var, okula yetişemiyoruz, geç kalıyoruz.

Servis tutarları arttığından dolayı servisçiler büyük olasılıkla yeniden protesto yapıp öğrencileri götürmeyecek. Servisçiler fırsatçılığa gitmesin, lütfen en uygun fiyatta taşımaya çalışalım, bu bir kişiden başlıyor esasen, biri zam yapıyor sonrasında birbirlerine bakarak zam yapıyorlar. Böyle olmamalı bence. Salgın döneminden beridir fiyatlar oldukca arttı, bahaneleri doların artması fakat bence tek bahane doların artması değil.” şeklinde konuştular.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.