DOLAR 32,3431 0.18%
EURO 35,2150 0.06%
ALTIN 2.246,360,14
BITCOIN 2126792-3,06%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ağrı’da Türk Mutfağı Haftası Kapanış Programı Düzenlendi

Ağrı’da Türk Mutfağı Haftası Kapanış Programı Düzenlendi

ABONE OL
19:12 | 27 Mayıs 2023 19:12
Ağrı’da Türk Mutfağı Haftası Kapanış Programı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde, Ağrı Valiliğimiz koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin kapanış töreni, İbrahim Çeçen Vakfı tarafından düzenlenen “Ağrı Menüsü” lansmanı ile sona erdi.

Özel bir işletmede gerçekleştirilen program programa Ağrı Vali Yardımcısı Yusuf Beran Vuran, İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Meral Dinçer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sivil toplum örgütleri katılım gösterdi.

Açılış konuşmasında İbrahim Çeçen Vakfı’nın Ağrı’ya dair birçok projede işbirliği yaptığını söyleyen Vakıf müdiresi Meral Dinçer, “İşbirliği yaptığımız kurumlarımızdan biriside Kültür ve Turizm Müdürlüğü. Biz geçmiş yıllarda birçok çalışma yürüttük kendileri ile. Bu yılda Ağrı’da ilk defa gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftasının kapanış programını düzenliyoruz. Sizlere güzel bir Ağrı Menüsü sunumu gerçekleştiriyoruz. Ağrımızın yöresel yemeklerini sizlere tanıtmak istedik.” dedi.

Ağrı’nın yöresel ürünler konusunda zengin olduğunu ancak bu unsurların tanıtımında eksiklikler olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ ise, “ Ağrı’da özel işletmelerimize ciddi yük düşüyor. Bizim önemli yöresel ürünlerimiz var. Bunları her restoranımız yapmalı ve pazarlamasını yapmalı. Tanıtım işi sadece bir kişinin yada kurumun işi değil. Bunun için ortak hareket etmemiz gerekiyor.” dedi.

Konuşmaların ardından Ağrı menüsü sunumu gerçekleştirildi. Menüde döner, abdigör köfte, cağ, heliz, bulgur pilavı, kavurma ve gulik çorbası yer aldı. Sunum sonunda Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine destek veren kamu kurum ve kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine teşekkür sertifikası ve Ağrı yöresel ürünlerinin yer aldığı kitap hediye edildi. Etkinlik İbrahim Çeçen Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü akademisyen ve öğrencilerinin müzik dinletisi ve Ağrı Menüsü ikramı ile son buldu.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.