DOLAR 32,5995 0.35%
EURO 34,8137 0.16%
ALTIN 2.508,911,00
BITCOIN 20970832,46%
Ağrı
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Toplumsal Mutabakat

Ağrı’da Toplumsal Mutabakat

ABONE OL
23:42 | 24 Şubat 2019 23:42
Ağrı’da Toplumsal Mutabakat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- Yerel siyasetin gelişimi, onun için uygun hukuki zeminin sağlanması ve aynı zamanda yerel siyaset aktörlerinin de bu zeminde sağlıklı ve etkin çalışmaları gerçekleştirecek donanımda olmalarını gerektirir.
Siyasetçiler “halka rağmen halk için mi”, “halkla beraber halk için mi” çalışma yapmalılar? Eğer cevabımız ikinci şık ise, bu durumda yerel siyasetin önünü açmak, gerek Siyasetçilerin etkin katılımını sağlamak ve hem de genel siyaset içerisinde de etkin olabilmelerini sağlamak zorundayız.

Ağrı Ak Parti açısından bakıldığında ise belki de ilk kez toplu olarak listelere itibar bu kadar yüksek sesle dile getiriliyor. Beklide Ağrı Ak Parti ilk kez toplumsal mutabakatın sağlandığı listeleri gördü. Gerek İl Meclis üyelerinde gerek belediye meclis üyelerinde memnuniyet had safhada Ak Parti Aday belirlemede seçmenin isteğini göz önünde bulundurduğu bir gerçek.

Türkiye’de siyaset yapısı köklü değişime uğramaktadır.

Artık siyaset Devlet merkezli olmaktan hızla uzaklaşmakta, toplum ve birey odaklı siyaset tarzı geliştirilmekte ve yaygınlaşmaktadır. Toplum ve birey merkezli siyaset de, yereli, yerelleşmeyi kaçınılmaz kılmaktadır. Siyaset, yerel talepleri genel yapı içerisinde bir bütünün uyumlu parçası olarak entegre edebildiği sürece başarılı olabilecektir.
Bunu çok iyi bilen Sayın Savcı Sayan , yerel siyasi aktörlerin siyaset içerisinde etkin olabilmelerine imkan sağladı.Geçmiş dönemlerde gerek Ak Parti içerisinde gerekse değişik partilerde etkin rol oynayan kişileri listesine dahil ederek toplumsal nabzı rahatlattı .

Ağrının geleceğini oluşturacak siyasi kadroları gerek İl Genel Meclis listelerine gerek belediye meclis listelerine koyarak yerel yönetimi güçlendirdi. Buna birde istenen adaylar listelere eklenince vatandaş açısından seçimlerin çekiliği üst seviye çıktı.Bu sayede Sokakta sandığa gitmeyeceğim diyenlerin sayısında büyük bir gerilemeye sebep oldu, kararlı seçmenlerin sayısı neredeyse iki katına ulaştı. Yapılan anketler ise bence gerçeğe çok yakın. Kararsızların sayısında büyük bir düşüş var . Peki, bu kadar kararlılığın yaşandığı şehirde ‘sandıkta durum ne olur’ derseniz. Daha seçime uzun bir süre var ama bu dengeler hep Ak Parti adayı Savcı Sayan’ı işaret ediyor.

Savcı beyin güncel açıklamalarını oy kullanacak olan seçmenler yakından takip ediyorlar.

Savcı Sayan sokaklara çıktıkça, yapacaklarını paylaştıkça projelerini bir bir anlattıkça taşlar yerli yerine oturuyor. Ayrıca MHP’nin Ak Parti adayına destek vermek amacıyla iş birliği yapması, aday çıkarmaması da Savcı Sayan’ın ipi göğüsleyeceğine olan inancı artırdı.

HDP nin profili düşük adaylar çıkarmasının sonuçları Savcı Sayan lehine etkileyeceğini düşünüyorum. Ak Parti seçim rüzgarını arkasına bu kadar çok almışken bir an önce gerek yönetim kadrolarındaki ekibi gerek millet vekili ile “dostlar alışverişte görsün” kabilinden oyalanmalar dan bir an önce sıyrılıp Savcı Sayan gibi daha aktif çalışma temposu içerisinde yer almaları gerekmektedir. Zira biz bu filmi izledik, hem de defalarca. Yakın tarihten örnek vermek gerekirse, bunun en iyi kanıtı 2009 yerel seçimleri olabilir. Aklı başında birlik, beraberlik içinde Sonuca ulaşıp Ak Parti’nin  ipi göğüslemesi sağlanmalıdır.

Sağlıcakla kalın dostlar…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.