DOLAR 32,6066 0.38%
EURO 34,7666 0%
ALTIN 2.496,530,51
BITCOIN 20196851,25%
Ağrı
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AĞRI’DA TARIMSAL KURAKLIK İL KRİZ MERKEZİ TOPLANTISI YAPILDI

AĞRI’DA TARIMSAL KURAKLIK İL KRİZ MERKEZİ TOPLANTISI YAPILDI

ABONE OL
12:42 | 28 Ocak 2021 12:42
AĞRI’DA TARIMSAL KURAKLIK İL KRİZ MERKEZİ TOPLANTISI YAPILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda “Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi” toplantısı düzenlendi.

Ağrı İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü İl Müdürü Yardımcısı Ferdi ÇELİK’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Tarımsal Kuraklık Kriz Merkezi üyesi kurumların temsilcileri katıl

AĞRI- Tarımsal Kuraklık Yönetiminin Görevleri, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik Hükümleri ve Bakanlığımızın konu ile ilgili talimatları doğrultusunda, İl Tarımsal Kuraklık Eylem planının amacı, stratejisi, İl Kuraklık Eylem Planındaki eylem adımlarını değerlendirmek ve ileriye dönük hedefleri belirlemek amacıyla İl  Ağrı İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda “Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi” toplantısı düzenlendi.

Ağrı İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü İl Müdürü Yardımcısı Ferdi ÇELİK’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Tarımsal Kuraklık Kriz Merkezi üyesi kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda; tarımsal kuraklık ile ilgili genel değerlendirme, ilimizde temel bitkisel ürünlerin gelişim durumu, 2018-2019 ve 2020 yıllarının yağış durumları ile diğer iklim verileri ve bunların karşılaştırılmaları, ilimizdeki baraj ve göletlerin doluluk oranları değerlendirildi. Ayrıca Tarımsal Kuraklık İl Yönetiminde yer alan diğer kamu kurumu yetkililerinin görüş ve önerileri alınarak, tarımsal kuraklığa karşı alınacak tedbirler görüşüldü. Toplantıda, 2020 yılında yapılan çalışmaların titizlikle devam ettirilmesi, 2021 yılı planlaması doğrultusunda uygulanacak çalışmalar karara bağlanarak toplantı sona erdirildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.