DOLAR 32,5260 -0.05%
EURO 34,9972 0.42%
ALTIN 2.431,130,34
BITCOIN 2063688-4,53%
Ağrı
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da ‘Sütümü Koruyorum Projesi’ kapsamında Süt Soğutma Tankı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi

Ağrı’da ‘Sütümü Koruyorum Projesi’ kapsamında Süt Soğutma Tankı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi

ABONE OL
15:07 | 23 Mart 2022 15:07
Ağrı’da ‘Sütümü Koruyorum Projesi’ kapsamında Süt Soğutma Tankı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da ‘Sütümü Koruyorum Projesi’ kapsamında süt soğutma tankı dağıtım töreni gerçekleştirildi. 20 baş ve üzeri sağmal ineğe sahip 40 işletmeye 200’er litrelik süt soğutma tankı dağıtımı yapıldı.

Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL, Ağrı Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Reşit ACARBAY, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZDOĞAN, Ak Parti Ağrı İl Başkanı Halil ÖZYOLCU, İl Müdürümüz Kenan ENGİN, protokol üyeleri ve çiftçilerin katılımıyla “Sütümü Koruyorum Projesi” kapsamında süt soğutma tankı dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Yapılan törende DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finanse ettiği proje ile 20 baş ve üzeri sağmal ineğe sahip 40 işletmeye 200’er litrelik süt soğutma tankı dağıtımı yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL, “Belirli sayıdan fazla hayvanı olan işletmelerimizin sütü hijyenik ve standartlara uyumlu bir ortamda muhafaza edebilmesi amacıyla başlatılan süt ürünleri, üretimi noktasında önemli bir projedir.” dedi. Vali VAROL, Ağrı Valiliği öncülüğünde, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın katkıları ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleri ile dağıtımı gerçekleştirilen, Süt Soğutma Tanklarının çiftçilerimize hayırlı olmasını diledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZDOĞAN, “15 il ve 143 ilçeden oluşan ülkemiz coğrafyasının yaklaşık yüzde 25’lik bir kısmını oluşturan DAP Bölge Kalkınma İdaresi, bölgenin kalkınmasına yönelik yenilikçi, çarpan etkisi yüksek ve doğrudan vatandaşa dokunan projeleri desteklemektedir. Bu kapsamda DAP İdaresi yılından bu güne hayvancılıkta yüksek katma değerin sağlanması, çiftçilerin gelir düzeyinin artması katılımcı ve sürdürülebilir bir hayvancılık modelinin tesis edilmesi, hayvansal üretimin arttırılması amacıyla hayvancılık alt yapısının geliştirilmesi programı kapsamında projelere finansal destek sağlamaktadır. Bu program kapsamında 2021 yılında Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen “Sütümü Koruyorum” projesine 700 bin TL finansman desteği sağlamıştır. Projenin hayata geçmesi ile birlikte faydalanıcı çiftçilerimizin ürettikleri sütün uluslararası standartlara uygunluğu sağlanacak, piyasa bozucu faaliyetler ve mevsimler nedenlerle değişkenlik arz eden fiyatların istikrarına katkı sağlanacak. Ağrı ilimizde süt sektöründe faaliyet gösteren aktörler arasında kalıcı bir işbirliği tesis edilecek. Üretim kapasitesi ve verimlilik de arttırılacak.

Proje kapsamında Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde yürütülen proje neticesinde çiftçilerimiz sütlerini soğuk bir ortamda muhafaza ederek daha yüksek bir fiyattan satma fırsatı bulacak ve diğer çiftçilerle birlikte hareket etme imkânı bulacaktır. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Ağrı’da 2013 yılından bu yana 52’si tarım ve hayvancılık sektöründe olmak üzere 80 adet projeyi desteklemiş ve bu projelere 41 milyon TL ödenek tahsis etmiştir. Bu projenin de yararlanıcı çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN, “Gıdakent Projesi, Tarım Park Projesi, Diyadin Jeotermal Sera Projesi ve 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi gibi büyük çaplı projelerin yanı sıra, aile işletmelerini de desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda hazırlamış olduğumuz ve DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile İl Özel İdare tarafından finanse edilen “Süt Sağım Makinesi Projesi ve Sütümü Koruyorum Projesi hayata geçirilmiştir.

Süt Sağım Makinesi Projesi kapsamında 500 çiftçimize süt sağım makinesi temini sağlanması hedeflenmiş, ilk etapta dağıtılan 295 adet süt sağım makinesi ile aile işletmelerinin piyasaya arz etmediği, günlük 20 ton sütün toplanması ve işlenmesi hedeflenmiştir. Bugün de yine bu kapsamda, 875 bin lira bütçeli ‘Sütümü Koruyorum Projesi’ ile 20 baş ve üzeri sağmal ineğe sahip 40 işletmemize 200’er litrelik süt soğutma tankı dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Projenin başta çiftçilerimize, ilimize ve ülkemiz hayvancılığına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.