DOLAR 32,3248 0.22%
EURO 35,1209 -0.04%
ALTIN 2.302,431,11
BITCOIN 23000142,83%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Şeker- İş Sendikası 12. Genel Kurulu seçimlerine müdahale mi ediliyor?

Ağrı’da Şeker- İş Sendikası 12. Genel Kurulu seçimlerine müdahale mi ediliyor?

ABONE OL
19:02 | 28 Nisan 2022 19:02
Ağrı’da Şeker- İş Sendikası 12. Genel Kurulu seçimlerine müdahale mi ediliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da, 10 Mayıs tarihinde birden fazla adayla Şeker- İş Sendikası 12. Genel Kurulu’nda gerçekleştirilecek olan seçim çalışmaları tüm hızıyla sürdürürken, Genel Merkez’in seçimlere müdahale ettiği yönündeki iddialar kafaları karıştırdı.

Edinilen bilgilere göre, 10 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Şeker-İş Sendikası’nın Ağrı Şubesinin 12’nci Genel Kurulu’nu oluşturacak delegelerin seçimi için yapılacak toplantıya müdahale için Şeker-İş Sendikası Genel Merkezi Ağrı’ya kamp kurdu. Birden fazla aday arasında geçmesi beklenen seçim için Genel Merkez’in tarafsız olması beklenirken kendi adayını seçtirebilmek için ev çalışmaları yapmaya başladığı bildirildi.

Bugüne kadar Ağrı Şeker Fabrikası ve işçilerin yaşadığı hiçbir sorun için Ağrı’ya gelmeyen Genel Merkez Yetkililerinin Ağrı’da bulunması Şeker-İş üyeleri tarafından tepkiyle karşılanarak demokrasiye aykırı bir tutum olarak değerlendirildi.

Şeker-İş üyeleri kendi ödedikleri aidatlarla kendilerine karşı çalışma yürütülmesini etik bulmadıklarını belirtilerek, 2021 kampanyasında Şeker Fabrikasının yaşamış olduğu sorunlardan ve geçmiş yıllarda fabrikanın 3 yıl kapalı olduğu dönemlerde Ağrı Şeker Fabrikası’na uğramamaları halk ve işçiler tarafından tepki uyandırdı. Seçim döneminde Ağrı’ya kamp kurmalarının manidar olduğu ve şahsi çıkarların ön planda tutulduğunun açıkça gözler önüne serildiği görülmekte.

Başkan adaylarından Fuat Erdem konuyla ilgili yaptığı açıklamayla, “Yazılmış yazımızın önüne hiçbir güç geçemeyeceği gibi üyelerimizin hür iradesine kimse ipotek koyamaz.” ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgilerden bir diğeri ise; delege seçimlerinin aceleye getirilerek, işçilerin izin ve bayram tatili dönemine denk düşmesinin bu yaşanan durumun bariz göstergesi olduğu belirtildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.