DOLAR 32,5090 0.29%
EURO 34,5992 0.26%
ALTIN 2.494,240,46
BITCOIN 2007950-4,09%
Ağrı
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Sazan Yavruları Akarsulara Bırakıldı

Ağrı’da Sazan Yavruları Akarsulara Bırakıldı

ABONE OL
14:32 | 08 Temmuz 2019 14:32
Ağrı’da Sazan Yavruları Akarsulara Bırakıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü şehrin iç sularında yaptığı çalışmalarla akarsulardaki balık popülasyonunu artırmaya yönelik faaliyetlerine devam ediyor.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi ”Kapsamında Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünden temin edilen 40 bin adet sazan (Cyprinus carpio) yavrusu Ağrı Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünde görevli personellerince bakanlıkça uygun görülen noktalara bırakıldı.

Çalışmanın amacıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN şunları kaydetti: “Balıklandırma çalışmasının amacı gölet ve akarsulardaki mevcut balık stoklarının korunması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılmasını ve vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının su ürünlerinden karşılanması hedeflenmektedir. Ortalama 1-2 gram ağırlığında olan sazan yavrularının ancak 2 yıllık bir süre sonunda avlanabilir asgari boy limiti olan 40 cm.ye ulaşabilecekleri düşünülmektedir. Balıklandırma çalışmalarında, hali hazırda yetiştiriciliğe açılmamış olan ve amatör balıkçıların avcılıkta yararlanabileceği su kaynakları özellikle tercih edilmiştir. Su kaynaklarının kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanılmasının yanı sıra avcılık faaliyetlerinde Bakanlığımızca Tebliğlerle belirlenen yasak, sınırlama ve sorumluluklara titizlikle uyulması sularımızdaki doğal yaşamın devamlılığı için büyük önem arz etmektedir” dedi.-AĞRI

   

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.