DOLAR 32,4007 0.15%
EURO 35,3652 0.14%
ALTIN 2.323,350,20
BITCOIN 22903802,74%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da sağanak sonrası meydana gelen sel nedeniyle 4 ev ve çok sayıda ahır zarar gördü

Ağrı’da sağanak sonrası meydana gelen sel nedeniyle 4 ev ve çok sayıda ahır zarar gördü

ABONE OL
22:26 | 13 Temmuz 2020 22:26
Ağrı’da sağanak sonrası meydana gelen sel nedeniyle 4 ev ve çok sayıda ahır zarar gördü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’nın Kavak köyünde etkili olan sağanak sonrası meydana gelen selde, 4 ev ve çok sayıda ahır kullanılamaz hale geldi, evlerinde mahsur kalan 6 kişi köylülerce kurtarıldı.

İl merkezine 28 kilometre uzaklıktaki Kavak köyünde akşam saatlerinde aniden bastıran dolu ve sağanak sonrası sel meydana geldi.

Köyün ortasından geçen sel nedeniyle bazı ev ve ahırların duvarları yıkıldı. Sel sularının elektrik direklerini de devirdiği köyde, evlerinin zarar görmesi nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşları, komşuları teselli etti.

İhbar üzerine köye gelen jandarma, AFAD ve İl Özel İdaresi ekiplerince hasar tespit çalışması başlatıldı.Köy sakinlerinden Halis Altun,yaptığı açıklamada, şehirde olduğunu ve eşinin kendisine sel haberini vermesinin ardından hemen köye geldiklerini söyledi.

Sel nedeniyle evlerinin zarar gördüğünü belirten Altun, “Ev ve ahırlarda mahsur kalan insanlar ile hayvanları kendi imkanlarımızla sırtımıza alarak kurtardık. 6 vatandaş, 5 büyükbaş ve 12 koyunla kuzuyu selde boğulmaktan kurtardık. 10 dakika daha geç kalsaydık hepsi sele kapılıp gidecekti.” diye konuştu.

Aniden oluşan selde çocuklarıyla evinde mahsur kalan Suzan Altun ise evden çıkmaya fırsat bulamadıklarını ifade etti.

Oğlunun kendisini sırtına alıp evden çıkardığı sırada birlikte suya düşüp hafif yaralandıklarını belirten Altun, “Oğlum hasta ve düştüğünde çok korktum. Evde 4 kişiydik ve komşularımızın yardımıyla kurtulduk.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.