DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2070522-2,41%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans düzenlendi

Ağrı’da “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans düzenlendi

ABONE OL
14:44 | 08 Ekim 2022 14:44
Ağrı’da “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İl Müftülüğünce “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans düzenlendi.

Ağrı Kültür Kongre Merkezinde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimiyle başladı.

Programda konuşan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, din görevlilerinin dinin emirlerini anlattığını, bunun yanında anlattığı şeyleri özümseyip yaşayarak halka yansıtıyor olması onun layıkıyla işini yaptığının göstergesi olduğunu söyledi.

Din görevlilerinin işini hassasiyetle yapmasının önemini vurgulayan Varol, “Hayırlı işlerimiz, sıkıntılı işlerimizin tamamının ortasında mutlaka bir din görevlimiz, bir imamımız ve bir hocamız vardır. Bu hocamız işleri layıkıyla yerine getirebilirse o toplumda her zaman konu ne olursa olsun sonu huzur olan bir netice elde etmiş oluruz.” ifadesini kullandı.

Ardından “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferansı vermek üzere kürsüye gelen Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı İhsan Açık,  köy ve mahalle mescit ya da camilerinin doldurulmasının öneminden bahsederek, pandemi dönemi ile birlikte tam anlamı ile mescit ve camilerin dolmadığını ifade etti.

Arakan, Afrika ve Suriye gibi birçok yerde Müslümanların yaşadığı durumları paylaşan Açık, “Cami görmeyen bir çocuğun cami hissiyatını hissedersek her gün camiye gideriz. Onların kamışlarla yaptığı camiler hele Arakan’daki 2 yılda bir yanar ve mutlaka bir yangın çıkar. Ama ‘burası cami’ diye bir değer atfetmeleri çok önemlidir.” diye konuştu.

Açık, “Dünyanın en medeni insanı Müslümanlardır. Çünkü biz usve-i hasene olan Peygamber Efendimizi örnek aliyoruz. Biz Peygamberimizden şunları öğreniyoruz; mevcut olan şehri nasıl medeni hale getirebiliriz ve yeni kuracağımız şehri nasıl medeni halde oluşturabiliriz. Peygamber efendimizin Yesrib’i, Medine yapmasından kısa süre sonra kervanlar Medineye yaklaşınca biz yanlış mı geldik diye şaşırmışlardır. Çünkü O, şehri eskiye nazaran çok güzel bir hale getirmiştir. Bu sebeple ümmet olarak bizlerde şehitlerimizi en güzel hale getirmeliyiz.” dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük ise “Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle bizler için en önemli rol model olan Peygamber Efendimiz gibi nasıl din hizmeti verebiliriz ve tıpkı onun gibi içinde yaşadığımız toplumun derdiyle nasıl daha çok dertlene biliriz, toplumsal olaylara Kur’an Hadisler ışığında nasıl rehberlik yapabiliriz diyerek anlamaya çalışıyoruz. Bu hususlar doğrultusunda yol alırsak hem camilerimizi asrı saadetteki gibi toplumun merkezi haline getiririz hemde din görevlilerimizi falanca caminin imamı değilde falanca mahallenin falanca şehrin imamı diye anarız.” dedi.

Yapılan konuşmaları ardından, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile program sana erdi.

Programa, Belediye Başkan Vekili Nesim Zengin, İl Jandarma Komutanı Tuğ General Hüsamettin Erol, Iğdır İl Müftüsü İrfan Açık, kurum müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.